Kvinna i 20-årsåldern döms för stöld efter att ha klippt av etiketter och larm på kläder för tusentals kronor och sedan försökt lämna klädbutiken.
Kvinna i 20-årsåldern döms för stöld efter att ha klippt av etiketter och larm på kläder för tusentals kronor och sedan försökt lämna klädbutiken. Bild: Polisen

Kvinna döms efter stöldkupp i Allum

I slutet av november åtalades en kvinna i 20-årsåldern för stöld efter att ha försökt stjäla plagg från en klädbutik i Allum för tusentals kronor. Undangömt i en mössa upptäckte polisen en stor mängd avklippta etiketter och larm – nu döms hon för stöld i tingsrätten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i slutet av november som en kvinna i 20-årsåldern besökte H&M i Allum. Efter att ha provat en stor mängd kläder i provrummet drog hon redan där till sig personalens uppmärksamhet.

– Hon hade väldigt mycket kläder med sig in, tror tre eller fyra stora kassar vilket är ovanligt mycket. Vi kände att det var konstigt så vi höll lite koll, sa en i personalen senare i polisförhör.

När hon sedan försökte lämna butiken med en stor shoppingbag full med kläder hann personalen stoppa henne.

– Hon hann bara precis utanför innan det började tjuta och då vände hon tillbaka in. Typ som att inget hänt, sa personalen i polisförhör.

LÄS MER:Polisen larmad till stöld i Allum

Gömde larm och etiketter

Hon togs om hand av personal och vakter samtidigt som polis tillkallas. Kvinnan nekar till att ha försökt lämna butiken med varorna i påsen.

Polisen håller förhör med de inblandade i butiken och omhändertar kläderna. När kvinnan sedan leds ut ur butiken av polisen piper larmbågarna igen, denna gång utan kläderna.

Polisen valde då att titta i kvinnans väska och upptäckte en mintgrön mössa instoppad i ett annat plagg. I mössan låg en stor mängd etiketter och larm från alla de plagg som kvinnan försökt föra ut ur butiken, även en kniv som misstänks ha använts för att få bort de från kläderna.

LÄS MER:Bedragarduo döms till fängelse – lurade säljare på nätet

Får villkorlig dom och dagsböter

Kvinnan åtalades i slutet av november och efter huvudförhandlingen dömdes kvinnan skyldig till stöld av en enig tingsrätt.

Bland annat omnämns den upphittade mössan med larm som betydande bevisning samt polisens och personalens vittnesmål.

Kvinnan döms nu till villkorlig dom och dagsböter på 2 500 kronor. Hon ska även betala ett skadestånd till H&M på 3 103 kronor med ränta.

LÄS MER:Man bar kniv, hammare och kofot inne i Allum – togs av väktare

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS