Det blir kultur i alla former när kulturelever tar över Allum på höstlovet.
Det blir kultur i alla former när kulturelever tar över Allum på höstlovet. Bild: Partille kommun

Kulturskolan tar över Allum med sång, dans och konst

Allum hjärta Kulturskolan = Sant. Partille Kulturskola intar Allum under höstlovet och musik, gratis böcker och chansen att testa på konst står på programmet.
– Vi vill bidra mer till lokalsamhället, säger Allumchefen Albert Aguilar.

ANNONS
|

LÄS MER:Vilket är Partilles knasigaste träd?

Som en del i det som Allumägarna Steen & Ström kallar Act of territories vill köpcentret i Partille bjuda in fler lokala aktörer och skapa en gemenskap. Den 3 november, mitt under höstlovet, tas första steget då Allum gör gemensam sak med Partille Kulturskola och bjuder in till fest runt om i köpcentret.

– Kulturskolan har hur mycket som helst att bidra med till Allum och vi ger dem en fantastisk möjlighet att nå ut till fler, säger Albert Aguilar.

Vill skapa en levande mötesplats

Under det stora kulturkalaset i Allum, som pågår mellan 12 och 14, blir det dans, sång och teater på flera stationer och Partille Bibliotek är på plats och delar ut gratis pocketböcker under parollen ”Värsta boken”. För Steen & Ström är detta ett sätt att närma sig medborgarna de har närmst.

ANNONS

– Det är viktigt att skapa gemensamma och levande mötesplatser och vi kommer att fortsätta med många av de samarbeten vi redan har och vill dessutom ha nya. Så den som har en idé får gärna höra av sig, säger Albert Aguilar.

Klara Öjerot är lärare på Partille Kulturskola, hon håller med Albert Aguilar om att dagen i Allum är ett utmärkt tillfälle att nå ut och visa att Kulturskolan finns för alla kommunens medborgare.

– Det blir också en möjlighet för våra elever att visa upp för allmänheten vad de har arbetat med i sin kurs och att träna på att framträda. Vi kommer att bjuda på dans, musik, konst och kanske lite cirkus. Biblioteket kommer även att vara med och dela ut böcker till ungdomar. Kanske blir det en och annan överraskning också...

LÄS MER:Premiär och avslutning för musikalgänget i Jonsered

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS