Kronprinsessparet ringde – för att kolla läget i Partille

I april hade kommunstyrelsens ordförande i Partille, Marith Hesse (M), ett digitalt samtal med Kronprinsessparet.
– Det kom en inbjudan via hovet. De var intresserade av att höra om hur vi har det här i Partille, både med anledning av pandemin men också annars, berättar hon.

ANNONS
|

Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille, mötte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i ett digitalt samtal.

Samtalet pågick i 30 minuter och handlade om allt från Kronprinsessparets personliga erfarenheter av coronaviruset till kommunens företag och Jonsereds trädgårdar.

– De ställde frågor om hur vi har det i kommunen och hur vi mår med tanke på pandemin och så undrade de om hur det går för företagen. De berättade också om sin covidsjukdom och att de hade turen att ha klarat sig bra, säger Marith Hesse.

LÄS MER:Victoria och Daniel friska från viruset

”Ett sätt att kompensera”

Samtalet handlade också mycket om föreningslivet och vikten av att få tillbaka barn och ungdomar till idrotten efter pandemin.

ANNONS

Marith Hesse berättade bland annat om kommunens satsning på extra aktiviteter för barn och unga i sommar för att motverka stillasittande och psykisk ohälsa, något som verkade uppskattas av Kronprinsessparet som är initiativtagare till Generation pep, ett folkhälsoarbete med fokus på barn och unga.

– Jag tror det är ett sätt att kompensera för att de i vanliga fall åker runt och besöker olika platser. Då har detta blivit ett sätt att lösa det under pandemin, säger Marith Hesse.

Satt i Haga slott

Senaste gången någon kunglighet besökte Partille var vid en invigning av en skola i Öjersjö 2015, tror Marith Hesse, men det var innan hennes tid som kommunstyrelsens ordförande.

Den här gången blev det effektivare. Kronprinsessparet satt i Haga slott och Marith Hesse i kommunhuset.

– Jag har inte pratat med dem förut. Det är klart att det var lite nervöst innan, det är inte varje dag man pratar med kungligheter och tänker på alla regler man måste hålla sig till. Men de var väldigt trevliga och enkla att prata med, säger hon.

Samtalet avslutades med att Kronprinsessparet hälsade till alla Partilles invånare och alla anställda i kommunen.

– Jag tycker det var hedersamt och fint av dem att ägna tid åt hur vi har det i kommunerna. Det var 30 minuter som gick väldigt fort, säger Marith Hesse.

LÄS MER:Prinsessan Estelle fyller 9 år

LÄS MER:Sveriges nya prins har fått sitt namn

ANNONS