Krock på riksväg 40 vid Mölnlyckemotet

Dubbla olyckor inträffade på riksväg 40 under onsdagen. Minst sex bilar är inblandade. Just nu är det mycket begränsad framkomlighet på platsen och vägen leds om.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom strax innan klockan 11.00 på onsdagen och tre enheter från räddningstjänsten larmades till platsen.

– Alla enheter är inte framme än, men det ska vara minst tre bilar som har krockat. Det är även bilar som står i vägen på platsen. Det är helt stopp, säger Bosse Florell , larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid tidpunkten.

Olyckan har stor påverkan på trafiken och två bilar blockerar vänster körfält. Vägen är helt avstängd i riktning mot Göteborg och trafiken leds om via av- och påfart. Strax innan klockan 12.00 öppnades vägen upp igen.

Dubbla olyckor på riksvägen

Strax efter klockan 11.00 var polis, räddningstjänst och vägassistans på platsen.

ANNONS

– Det verkar som det är dubbla olyckor och flera bilar som har krockat. Det ska vara fyra bilar inblandade i den ena olycka och två i den andra.

Dock är det oklart exakt vad som har hänt och hur olyckorna har gått till.

– Det verkar finnas samband mellan olyckorna. De har sket på samma plats. Det är bara bilar överallt både på höger och vänster sidan.

En ambulans skickades till platsen, men den behövde inte föra någon till sjukhus.

Texten uppdateras.

ANNONS