Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Krav på kamerabevakning efter klotter och förstörelse

Sista tiden har Öjersjö IF fått sina nya avbytarbås nerklottrade flera gånger och soptunnor har satts i brand. Händelserna har polisanmälts av klubben.
– Det tar energi och känns tråkigt att mötas av detta när vi kämpar för att hålla det rent och fint på alla sätt och vis, säger klubbens ordförande Helena Sellstedt.

Det är oklart vad klottrarna vill åstadkomma med vandaliseringen. Ingen har sett vilka som står för skadegörelsen mot klubben som samlar 550 ungdomar i området till träning varje dag i veckan på den nya konstgräsplanen. Det står könsord och skällsord nedsprejat lite överallt på långsidan. Ordförande i Öjersjö IF, Helena Sellstedt, läser upp vad som står klottrat. Budskapet säger henne ingenting.

– Det betyder säkert nånting för någon, men för mig är det bara bokstäver, säger hon med en suck.

Öjersjö IF har tröttnat på klottret och förstörelsen och vill ha upp en kamera vid fotbollsplanen, säger ordförande i klubben, Helena Sellstedt.
Öjersjö IF har tröttnat på klottret och förstörelsen och vill ha upp en kamera vid fotbollsplanen, säger ordförande i klubben, Helena Sellstedt.

Oro för att förstörelsen kan eskalera

Dessutom har papperskorgen satts i brand. Klubben står själva inte för kostnaderna för saneringen, eftersom planen och idrottshallen förvaltas av kommunen. Men tidigare i år förstördes klubbens lilla kiosk och den har stått där oanvänd sedan dess. Allt har polisanmälts. Men än så länge har klubben inte hört något från polisen. Ingen vet vilka det är som ligger bakom vandaliseringen. Klubben har fotbollsträning till tiotiden på kvällen, så de som förstör dyker upp nattetid framför allt.

– Vi ser ingenting utöver det vanliga under den tiden vi är här till sent på kvällen, säger Helena Sellstedt.

Verksamheten påverkas inte, med inställda träningar, däremot påverkar det stämningen och skapar frågor hos ungdomarna.

LÄS MER: Här är skolorna som kan få kameraövervakning i höst

– Vi uppfostrar barn i att bli lagkompisar och goda medborgare och så kommer de hit och möter det här. Så det är tråkigt.

Klubben oroas över att förstörelsen kan eskalera. Under hösten är det flera stora turneringar som klubben är värd för. Att ställa i ordning kvällen innan en cup drar igång går inte längre.

– Vi bygger planer med sarger och sådär, men det kan vi inte göra längre, för vi är oroliga att nån ska komma och förstöra.

Kameror kan vara en lösning

Klubben hade önskat att kommunen skulle stärka upp bevakningen av området för att sätta stopp för den onödiga förstörelsen.

– Vi skulle jättegärna vilja sätta upp kameror, jättegärna! Det pratar vi om nästan dagligen, men det styr vi inte över heller då vi inte äger någonting. Så vi är helt i händerna på att kommunen och Partillebo tar tag i detta.

LÄS MER: Så röstade Partilleborna i kyrkovalet

Kan ni som förening göra mer?

– Att polisanmäla, prata om det, visa barnen hur tråkigt det blir om nån gör såhär, mer kan vi inte göra.

Partille tidning går också runt bland företagarna i centrum, som inte har märkt av någon vandalisering eller förstörelse mot deras verksamheter. Inte heller polisen har fått in signaler om att det skulle vara någon återkommande vandalisering kring området.

– Det är inget som har kommit till vår kännedom, säger polisen Robin, som är operativ samordnare för lokalpolisområde nordost, dit Partille tillhör.

Anmälda brott om skadegörelse kring Öjersjö centrum juni-september

2020: 5 anmälda brott

2021: 10 anmälda brott

Källa: Polisen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.