Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Konstgräsplan för Jonsereds IF försenas av rasrisk

Partille Tidningen skrev i helgen om den dåliga konstgräsplanen för Jonsereds IF som behöver bytas ut. Kommunen beställde förra hösten en geoteknisk undersökning. I november släpps en rapport och den kommer styra när den nya gräsplanen kommer på plats.

På kommunen har ansvariga beslutat om en ny konstgräsplan för Jonseredsklubben som i år fyllt år, men som dras med en gammal och uttjänt konstgräsplan. Den utgör en risk för skador för spelare och framför allt unga som använder planen för både träningar och matcher.

LÄS MER: Uttjänt gräsplan är en risk för barn och unga hos Jonsereds IF

Ansvariga på kommunen har beslutat om att klubben ska få en ny konstgräsplan, det beslutet togs redan för ett år sedan.

– Den har levt sitt liv, den är slut, konstaterar Stefan Ankarsten, som är idrottsplatschef på kommunen.

En geoteknisk undersökning har bromsat planerna

Men trots att beslutet att byta ut konstgräsplanen togs förra året har processen satts på paus eftersom det finns markförhållanden med en rasrisk i området att ta hänsyn till. Under förra hösten förhandlade Partillebo upp en entreprenör som skulle ta sig an jobbet att ersätta konstgräsplanen. Det gjordes samtidigt som man sökte marklov, vilket behöves för att sätta dit en ny konstgräsplan. Vidare begärde Bygg- och miljöförvaltningen i oktober förra året att den geotekniska undersökningen som gjorts skulle granskas av Statens Geotekniska Institut. Vilket har gjorts.

LÄS MER: Coronafallen ökar igen – smittskyddsläkare varnar

– Och det har lett till en fördjupad undersökning av marken, säger Richard Stadler, förvaltningschef på Partillebo förvaltningschef för Partillebo.

Fältundersökningarna startade under våren och har nyligen avslutats.

– Nu pågår analys och beräkningar vilket skall leda till en rapport som bland annat belyser vad som är möjligt att göra med fotbollsplanen. Rapporten förväntas vara klar i november, förklarar Richard Stadler.

LÄS MER: 30-åring får fyra års fängelse för grovt narkotikabrott

När kan klubben få den nya planen på plats?

– Det går inte att svara på i dagsläget. Partillebo ansvarar för reinvesteringar och Partille kommun och kultur & fritid svarar för det löpande underhållet av konstgräsplanen.

Förra året fick Öjersjö idrottsplats en ny konstgräsplan och året dessförinnan var det Vallhamra som fick en ny plan. Längre fram finns även planer för att Furulund ska få en ny konstgräsplan som kommunen betalar för.

LÄS MER: Krav på kamerabevakning efter klotter och förstörelse

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.