Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

”Det har varit dåligt länge där så den behöver rustas upp”, säger gata- och parkchef Maria Lind om Göteborgsvägen. Bild: Shamiram Demir
”Det har varit dåligt länge där så den behöver rustas upp”, säger gata- och parkchef Maria Lind om Göteborgsvägen. Bild: Shamiram Demir

Kommunen varnar för störande ljud på Göteborgsvägen

Under maj och juni kommer Göteborgsvägen vara avstängd i perioder för att rustas upp. Arbetet kommer ske även nattetid – och nu varnar kommunen för störande ljud.
– Det kommer vara ljud men det är inget extremt, säger gata- och parkchefen Maria Lind.

Med start måndag den 16 maj kommer Göteborgsvägen att renoveras. Vägen kommer få ny asfalt, farthinder, refuger och gatsten. Samtidigt ska dagvattenbrunnarna rustas upp.

– Det har varit dåligt länge där så den behöver rustas upp, säger Maria Lind, gata- och parkchef i Partille kommun.

Arbetet var planerat att utföras redan förra året – men då ställde vädret till det.

– Vi hade tänkt göra det i slutet av förra året men då kom en köldknäpp, och man kan inte genomföra markarbeten när det är så kallt. Men det är en bra tid för det här nu tycker jag, säger Maria Lind.

Pågår mellan 16 maj och slutet av juni

Den första etappen som ska utföras mellan den 23 maj och 3 juni avser sträckan på Göteborgsvägen, alltså från korsningen med Gränsvägen till och med rondellen vid Triumfglassbutiken.

Etapp två som drar i gång med förberedelser redan den 16 maj innefattar vägsträckan utmed Köpmansgatan efter rondellen vid Triumfglass, hela vägen fram till korsningen med Brunnsvägen, samt rondellen vid Stora Ringvägen. Etapp två ska vara klar i slutet av juni, enligt kommunen.

Under arbetet med vägen hänvisas trafiken till Tillfällavägen.

Även cyklister och gångtrafikanter kommer att påverkas av underhållsarbetet. Cykelpassagen över vägen i höjd med Trimufglass flyttar 30 meter öster ut, samtidigt som Göteborgsvägen kommer vara helt avstängd för trafik vissa datum.

Störande ljud – även på natten

På sin hemsida varnar Partille kommun för störande ljud i samband med upprustningen av vägen, som alltså delvis kommer ske nattetid.

”Arbetet innebär tillfälligt sämre framkomlighet och medför störande ljud. Vi beklagar detta”, står det på kommunens hemsida.

Men gata- och parkchefen menar att ljuden inte kommer att störa Partilleborna.

– Att vi genomför delar av arbetet på natten beror på att det skulle påverka trafiken otroligt mycket om vi gjorde det dagtid. Och ljuden är inte speciellt störande, det kommer vara ljud men ingenting extremt. Jag tror inte folk kommer bli störda av det direkt, säger Maria Lind.

LÄS OCKSÅ: Potthål på vägarna ska täppas till för cirka två miljoner kronor

LÄS OCKSÅ: Gäst hotade personal på hotellet i Sävedalen

LÄS OCKSÅ: Olycka vid E20 – bil körde in i stolpe

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.