Per Bäckström har varit kommundirektör i fem år.
Per Bäckström har varit kommundirektör i fem år. Bild: Partille Kommun

Kommundirektören Per Bäckström slutar

Per Bäckström slutar efter drygt fem år på posten som kommundirektör i Partille. Snart tillträder han ett chefsjobb i Uddevalla.
– Det har varit fem fina år i Partille, säger han.

ANNONS
|

Per Bäckström kommer i slutet av juni att kliva av sin post som kommundirektör i Partille.

I Uddevalla ska han börja på en ny tjänst som projektchef för stadsutveckling. Och för honom kommer det bland annat att innebära att leda och samordna kommunens stadsutvecklingsprojekt.

– Det var kul att de hörde av sig. Nu kommer jag närmare familjen också, men det är egentligen bara en bonus. Det var jobbet i sig som lockade, säger Per Bäckström.

LÄS MER:Partille kommun saknar fartkameror

Längtade till västkusten

Bäckström har rötter i Skåne och Motala där han växte upp, men har även bott 25 år i Uddevalla kommun i olika omgångar. Både i Ljungskile och som nu, ute på Bokenäset.

ANNONS

Men han har också hunnit med utflykter till både Västmanland och Södermanland.

– Jag har jobbat som kommundirektör i både Kungsör och Strängnäs, men jag längtade tillbaka till västkusten. Räkorna var inte lika krispiga där uppe, säger han och skrattar.

Det var bland annat för att komma närmare Uddevalla där barnen bor, som Per och hans fru valde att lämna Strängnäs 2017,

LÄS MER:Brattåskärrsvägen i Sävedalen stängs i flera dagar

Skarpt läge

Under de fem år som Per Bäckström varit kommundirektör i Partille har han bland annat varit med och initierat och drivit krisledningsarbetet i kommunen. I och med covidpandemin har arbetet gjorts i skarpt läge.

– Jag är stolt över att ha varit med och utvecklat en krisledningsstab här i Partille. Det är en lågintensiv kris som pågått och som satt vår stab på prov de senaste två åren, säger Bäckström.

Han är också nöjd med att ha varit med och utvecklat olika styrmodeller och strategier för hur Partille kommun ska arbeta i framtiden. Det är bland annat sådant som rör beslutsvägar i kommunen, och de kommunala bolagens roller.

– Jag upplever att det finns en stor dynamik i kommunen, säger han.

LÄS MER:En av sju ungdomar erbjuds kommunalt feriearbete

Semester först

Den 27 juni kommer Per Bäckström att tillträda sitt nya jobb i Uddevalla. Han har också föreslagits att bli vd för ett bolag, Uddevalla Utvecklings AB, som är moderbolag i Uddevalla kommunkoncern.

Dessförinnan kanske det kan bli någon eller några veckors semester.

– Det har varit mest hemester för vår del de senaste åren. Men jag skulle gärna ge mig ut och resa igen. Grekland och Italien är två favoritländer, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS