Komikertrio kör skruvad show i Partille Arena – speciell känsla för Niklas Andersson

På fredag och lördag äntrar komikerna Peter Apelgren, Niklas Andersson och Björn Gustafsson scenen i Partille Arena med julshowen ”O helga natcho”. För Niklas Andersson är Partille starkt förknippad med just julen.
– Jag firar nästan alltid julen i Sävedalen hos min syster, säger han.

ANNONS
|

Efter flera år med inställda konserter och föreställningar är det välkommet med lite klassiska föreställningar i julens anda. Även om just föreställningen ”O helga Natcho” som spelas i Partille arena på fredag kanske inte är speciellt traditionell. Åtminstone om man ska tro komikern Niklas Andersson, som tillsammans med Peter Apelgren och Björn Gustafsson spelar föreställningen.

– Det är inte nån sån där fin föreställning. Men om man vill ha kul och glömma julens bekymmer, så tycker jag att man kan gå på föreställningen, säger han och skrattar.

Niklas Andersson berättar att namnet på föreställningen ”O helga natcho” var Peter Apelgrens idé, och att namnet är en vitsig blinkning till deras förra julshow ”En vits jul”. Enligt Niklas Andersson är deras nuvarande föreställning lite av en fortsättning på den gamla förställningen. Han och Peter Apelgren har arbetat ihop en hel del tidigare medan Björn Gustafsson är lite nyare i gänget.

ANNONS

– Björn är ju den av oss det har gått bra för, och det är bra att han tar med sig lite stockholmsinfluenser till oss andra, skojar Niklas Andersson.

Men trots stockholmsinfluenserna från Björn Gustafsson så spelas inte ”O helga natcho” i varken Stockholm eller Göteborg.

Niklas Andersson förklarar att det dels beror på att det är hårdare tryck på lokalerna i storstäderna i juletider eftersom många vill spela sina föreställningar då, men också för att han tycker att det är viktigt att lyfta småstäderna.

– Det är så himla fint att få se de här småstäderna i sitt finaste skrud i december. De är verkligen som allra finast då, säger han.

Han skrattar och fortsätter sedan med lite mer tyngd.

– Allt måste faktiskt inte vara i storstäderna.

Firar jul varje år i Sävedalen

Niklas Andersson härstammar från Hisingen men han berättar att han har många minnen från Partille. Här köpte hans pappa fotbollsskor till honom när de var slut inne i stan, men främst har han handbollsminnen från Partille.

– För mig är Partille skrapsår efter handbollen i Partille cup, säger han och skrattar.

Idag spelar han inte längre fotboll eller handboll, men däremot har julen kommit att förknippas med Partille för honom.

– När jag var barn firade vi jul i Biskopsgården, men de senaste åren har vi firat jul hos min syster i Sävedalen.

Kommer du fira årets jul i Sävedalen?

– Jo, men så blir det nog, säger Niklas Andersson.

Han berättar att han kommer träffa båda sina systrar i Partille i helgen, eftersom de båda ska se hans föreställning.

– Båda mina systrar kommer till Partille för att se föreställningen i helgen och det är alltid speciellt och nervöst när någon man känner kollar, då vill man ju att det är den bästa versionen de får se, säger han.

Vad tänker du om att spela i spela i Partille arena?

– Det känns overkligt! Det är ju så stort, säger han och skrattar.

Showen går upp fredag kväll i Partille Arena men då trycket på biljetter har varit högt har arrangörerna satt upp en extraföreställning redan dagen efter på lördagen.

LÄS MER:Arenan sätter Partille på kartan: ”Jätteboost”

LÄS MER:Här repar ettorna – inför megakonserten i arenan

LÄS MER:Medaljörsmiddag i Partille ställs in – bara fyra var anmälda

ANNONS