Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hundpatrull hittade en stor mängd narkotika efter att en bil stoppats vid Oluff Nilssons väg, nu åtalas en man i 20-årsåldern.  Bild: Polisen
Hundpatrull hittade en stor mängd narkotika efter att en bil stoppats vid Oluff Nilssons väg, nu åtalas en man i 20-årsåldern. Bild: Polisen

Knarkkurir ertappad – hund nosade upp 17 påsar i bilen

En man i 20-årsåldern åtalas efter att polis stoppat honom med 17 påsar narkotika i en stulen bil på Oluff Nilssons väg. Förutom narkotikabrott misstänks han även för folkbokföringsbrott och grov olovlig körning.
– Jag är inte en person som gör såna grejer, jag hade sån otur, säger mannen i förhör.

Det var i början av december förra året som polis fattade intresse för bilen som körde på Oluff Nilssons väg. De valde att vända om för att stoppa och kontrollera mannen som körde. Det visar sig då att han är väldigt rastlös och vill bland annat att patrullen ska följa med honom bort för att kolla hans körkort på en annan plats.

Patrullen ser flera tecken på att mannen är narkotikapåverkad, med rödsprängda, glansiga ögon och ett nervöst beteende.

Polisen väljer att tillkalla en hundpatrull som efter ett sök hittar en plastpåse med 17 mindre påsar narkotika i mittkonsolen på bilen.

LÄS MER: Förskolepersonal har fått nog av skadegörelse – vill ha ökad bevakning

Omfattande narkotikahandel

Polisen beslagtar även mannen mobiltelefon där de senare hittar flertalet chattar som indikerar att mannen sysslar med en omfattande narkotikahandel.

I mannens ficka hittar polisen sedan även ett par nycklar. Däremot visar det sig att de inte leder till den adress där mannen påstår sig bo.

När de sedan griper och kör i väg med mannen kommer det fram att bilen inte är hans. Han ska ha tagit bilnyckeln till hans flickväns pappas bil utan hennes vetskap.

Mannen misstänks nu på sannolika skäl för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och folkbokföringsbrott. Även för grov olovlig körning, grov eftersom han tidigare dömts för samma brott.

”Jag hade sån otur”

Mannen erkände efter att först ha nekat samtliga brott i förhör förutom folkbokföringsbrottet. Det har han fortsatt förneka, men samtidigt medger att han bor hos sin flickvän regelbundet.

Inledningsvis i förhör menar han att han var på väg i bilen till Partille från Kungälv för att träffa en vän. Drogerna ska han ha köpt i Kungälv för 8 000 kronor eftersom han inte kunnat få jobb, då han saknar körkort.

– Jag har svårt med kontrakt på grund av olovlig körning. Jag ångrar mig jättemycket. Jag är inte en person som gör såna grejer. Jag hade sån otur.

LÄS MER: Kvinna fifflade med föräldrapenningen – döms

Polisen: Angående narkotikabrott i överlåtelsesyfte, vad tänker du om det?

– Asså det var ett stort fel av mig faktiskt. Jag har förlorat allt. Jag är jätteledsen. Det enda var att jag behövde skicka pengar till min mamma som skulle göra operation.

Polisen: Vad tänkte du göra med den misstänkta narkotikan?

– Bara skicka pengarna så jag kan hjälpa henne.

Polisen: Du tänkte alltså sälja narkotikan?

– Nej, eller jo när jag hade de tänkte jag sälja dem. Jag behövde pengarna.

Polisen: Det som vi tog ifrån bilen, vad är det för något?

– Det är marijuana.

Polisen: Vart hade du tänkt sälja narkotikan sen?

– Ingen aning, jag hade inte tänkt faktiskt.

Polisen: Ditt eget bruk av narkotika, vad tänker du om det?

– Alltså det är fel faktiskt. Jag har inte rökt mycket så vet inte vad procenten kommer bli i mitt blod. Jag har mått jättedåligt så har inte kunnat kontrollera det faktiskt.

Mannen riskerar även utvisning i samband med huvudförhandlingen.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.