Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Klockan 15.00 testades Viktigt meddelande till allmänheten med signaler från Hesa Fredrik. Hörde du det där du bor i Partille? Bild: MSB
Klockan 15.00 testades Viktigt meddelande till allmänheten med signaler från Hesa Fredrik. Hörde du det där du bor i Partille? Bild: MSB

Klent tryck i Hesa Fredrik – hörde du VMA?

Klockan 15.00 testades ”Viktigt meddelande till allmänheten” i hela Sverige. Men visst var det lite dåligt drag i Hesa Fredriks tjut? Rapporter från runtom i Partille tyder på det.

Sällan har svensken varit så förberedd på att varningssignalen ”Viktigt meddelande till allmänheten” skulle ljuda som i eftermiddags. Normalt sett tänker vi knappt på de sju sekunder långa tuten som sker första måndagen i månaden fyra gånger om året men just denna måndag satt många och väntade på att få höra den.

Rapporter på Facebook

Världsläget, med Rysslands invasion av Ukraina, ligger bakom intresset och när klockan väl slog tre så var vi flera som satt redo. På Partille Tidnings redaktion vid Kyrktorget hörde vi inget alls medan boende i Furulund hörde signalen tydligt. På Facebook rapporterar Björndammen om att vissa hört den lågt medan andra inte alls, på Oluff Nilssons väg är det flera som inte inte hört den alls.

”Ska man ringa kommunen om det inte funkar?” frågar Sara som bor på Oluff Nilssons väg.

”Inget i Öjersjö men dom har väl glömt bort denna del” säger Benny som bor i Öjersjö.

Räddningstjänsten kontrollerar

I Facebooktråden kommer också rapporter från Oxledsvägen där den Hesa Fredrik hörts och från Lexby där den varit märkbart tyst.

Partille Tidning får kontakt med kommunikationschefen Anna Hartung via sms och hon har hört signalen i kommunhuset och meddelar samtidigt följande:

– Vi sammanställer alla som hör av sig och tar med i kommande kontroller som räddningstjänsten gör.

LÄS MER: Kåsjövägen blir cykel- och gångvänlig: ”Hoppas på fler i Partille”

LÄS MER: Partilleborna bunkrar mat – pasta och konserver säljer slut

LÄS MER: Hesa Fredrik ljuder som vanligt: ”MSB betonar att det är ett test”

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.