Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Klassiskt fall av både mmm och blä när McDonald’s lunchkollas

Lunch under de gyllene bågarna? Jodå, det händer ibland. Kanske till och med väl ofta. Hur god är McDonald’s mat när man verkligen tänker efter? Lunchkollen försöker bena ut.

Det finns så många bisarra historier om folks skräpmat-beroende att de tre medlemmarna i dagens Lunchkoll-patrull skulle kunna hålla låda en hel dag. En vuxen, två tonåringar kliver in genom dörren och känner direkt den där doften som får en på fall gång efter gång. Är det verkligen maten som luktar så ljuvligt eller har megalomanerna inom snabbmatskoncernen kommit på ett hemligt och mycket effektivt feromonspray att använda i sina restauranger?

Samuel storgrät

Nåväl, vi sätter oss och den vuxne berättar historien om en ung man vid namn Samuel som skulle åka i minibuss från Stockholm till Oslo över natten och höll på att avlida av hunger när han några kilometer utanför Linköping längs E4:an såg de gyllene bågarna lysa upp himlen en bit längre fram. Väl framme var klockan 1.03, Donken stängde 1.00 och Samuel blev utan burgare. Då började han gråta. Storgråta. Otröstlig. Beroendet gör som sagt märkliga grejer med oss.

TikTok-tricks

De två tonåringarna är naturligtvis frekventa besökare av snabbmatens moder, så vana att de inleder med att lära gamlingen ett TikTok-knep (se bild). Ta en chili cheese, bit av toppen och doppa en pommes i det varma, ostiga inkråmet. De är duktiga nuförtiden, ungdomarna.

I övrigt är deras beställningar identiska: nio chicken nuggets, pommes, dricka och vitlöksdipp och även om det smakar precis som det ska och som det alltid gör så håller de med om att det blir svårt för McDonald’s att nå högre än en trea i betyg. ”Det är ju liksom lite meningslöst” säger en av dem och visst ligger det något i det? Nöjda blir de dock. Och mätta, i alla fall i en timme.

Fullt duglig burgare

Senioren i gänget beställer denna periods specialburgare: McSelection Smokey Mayo Premium Beef som på bilden får snålvattnet att rinna till ordentligt. Och ta mig tusan: när den kommer in så skiljer den sig i alla fall inte makabert mycket från bilden. Salladen är krispig, burgarens 150 gram nötkött smakar bra och mayodressingen har en skön röksmak som varken tar över eller fegar ur. En fullt duglig burgare, helt i klass med och till och med bättre än väsentligt finare burgaralternativ.

Vi går ut på parkeringen och pratar om hur vi känner den där vanliga känslan: oj vad gott det var men samtidigt blä det var det inte alls och nu ska vi ta en paus från McDonald’s men det är inte omöjligt att det blir det i helgen ändå.

Maten: 3 av 5

Extremt mallad mat som ska smaka likadant varje gång världen över. Inga kulinariska höjder men ”nylagat” och ganska gott. Framförallt Smokey Mayo-burgaren imponerar.

Miljön: 3 av 5

För vad det är så har McDonald’s lyckats hyfsat med att kombinera funktionell och trevligt ljus matsal. I alla fall när det inte är smockfullt.

Totalt: 3 av 5

Varför lockas vi till Donken gång efter annan? Vi vet vad vi får, vi är beroende, vi tycker det är gott. Detta gäller såklart även på lunchen.

LÄS MER: Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

LÄS MER: Hemsk kyckling från hemligt hak

LÄS MER: Persiskt långkok mitt på Kyrktorget

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.