Kampanjar för sina kollegor: "Kul att träffa Partillebor”

Med tio dagar kvar till EU-valet är kampanjandet i full gång – även i Partille. Under onsdagen ägnade kommunstyrelsens ordförande Marit Hesse (M) ett par timmar med att sitta i M-tältet i centrum.

ANNONS

Den 9 juni är det dags för val till Europaparlamentet. Under onsdagen satte Moderaterna upp ett tält utanför Allum för att locka röster – men inte bara inför EU-valet.

– Det är kul att vara ute och träffa Partillebor. Sen försöker vi kampanja mellan valen. Men det är mer uteaktiviteter när det väl är val, säger Marith Hesse (M) som är ordförande i kommunstyrelsen.

Hesse berättar att hon själv kommer lägga sin röst på Jörgen Warborn som är Västsveriges topp-representant för Moderaterna i EU-valet och som redan idag är EU-parlamentariker. Enligt henne är det viktigt att personen man röstar på kan representera ens hjärtefrågor i EU. Och det finns en fråga som är lite varmare än andra för kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS

– Kärnkraftsfrågan är jätteviktigt. EU har hand om många regelverk och tillstånd som kan göra att processen med att bygga kärnkraft går snabbare, säger hon.

Intresset för EU-valet har varit ganska litet. Inte minst syntes det på Partille Tidnings egen EU-valsenkät där flera Partillebor förklarade att de inte visste när valet ska hållas. Det är en bild som delvis delas av Marith Hesse. Men samtidigt berättar hon att hennes parti gjort mycket inför valet även på det lokala planet.

– Vi är ute massa. Förra veckan var vi på andra sidan Allum och så har vi varit ute och knackat dörr. Men jag tror affischerna gör mycket. Inte att man vinner röster men att folk faktiskt går och röstar, säger hon.

LÄS MER:På jakt efter EU-valfebern i Partille – inte alla tänker rösta

LÄS MER:Forskare: Därför ska du rösta – så påverkar EU-valet dig lokalt

LÄS MER:Partille kan få en helt ny ishall: ”Efterlängtat”

ANNONS