Tre kameror har bevakat Furulundsskolan under lång tid. Två har fångat det som sker på marknivå och en det som sker på taken. Men under en tid har två kameror varit ur funktion.
Tre kameror har bevakat Furulundsskolan under lång tid. Två har fångat det som sker på marknivå och en det som sker på taken. Men under en tid har två kameror varit ur funktion. Bild: Joakim Eriksson och Arkiv

Kameror på skolan har varit utslagna i flera veckor

Tre kameror har bevakat Furulundsskolan under lång tid. Två har fångat det som sker på marknivå och en det som sker uppe på taken. Men under en tid har två kameror varit ur funktion eftersom de har slagits sönder.
– Vi har en ny projektering där fler kameror ska komma upp inom ett par veckor, säger Kristian Johansson, säljchef på Irisity som levererar kamerorna för kommunens räkning.

ANNONS

Tidigare har Partille Tidning skrivit om vandalisering och förstörelse på Furulundsskolan i omgångar. Det har varit förstörelse och vandalisering nu senast i augusti till ett värde av 100 000 kronor med krossade rutor och klotter som måste saneras. Det var också nyligen som ett par av de tre kameror som funnits på skolan har slagits sönder.

– Det jag kan berätta är att vi har en kamera kvar aktiv på Furulund 1-5 som tittar på tak, alltså bara på tak. De andra två har slagits sönder men vi har en ny projektering och det kommer upp nya kameror inom par veckor, säger Kristian Johansson, säljchef på teknikföretaget Irisity som tillhandahåller kamerorna.

LÄS MER:Rosa i årskurs två fick inte gå till skolan idag

Den kvarvarande kameran är en så kallad värmekamera som fångar det som sker på taket till skolan.

Det betyder att det som sker därnere på markplan inte filmas?

– Nej, den fångar inte nåt på marknivå.

LÄS MER:Brand på Furulundsskolan

Enligt honom har ansvariga på Partillebo, som förvaltar lokalerna på Furulundsskolan, bestämt sig för att sätta upp de kameror som slagits sönder. De ska upp inom de närmsta veckorna.

– Det var väl synd att dom inte kom upp innan branden, säger Kristian Johansson.

Om branden inatt har varit anlagd och om det i så fall har fångats något misstänksamt på bild vill han inte kommentera – utan hänvisar till sekretess.

– Det enda jag kan säga är att vi tittar på taken, men vad som har hänt kan jag inte gå in på.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS