Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Den kalla polarluften drar in över Partille under helgen och kan ta med sig snö – men också lämna utrymme för några solglimtar. Det gäller dock att vara försiktig på vägarna, det kan bli riktig halt. Bild: Matilda Spetz
Den kalla polarluften drar in över Partille under helgen och kan ta med sig snö – men också lämna utrymme för några solglimtar. Det gäller dock att vara försiktig på vägarna, det kan bli riktig halt. Bild: Matilda Spetz

Kall polarluft drar in över Partille – sju minusgrader i veckan

Vintervädret är här för att stanna. Under helgen väntas snö – och nästa vecka kan det bli ner mot sju minusgrader.
– Man ska vara uppmärksam och ta det försiktigt på vägarna, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

I början av veckan fick vi en glimt av vad som var på väg – vintervädret. Nu är kylan är för att stanna.

– Kylan har dragit ner norrifrån, det är kall polarluft, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Trots låga temperaturer är vintern inte här officiellt. För att vi ska nå den meteorologiska vintern krävs en dygnsmedeltemperatur på noll grader eller mindre i fem dygn.

Under helgen finns chans till snö. Temperaturen kommer ligga runt noll grader men nästa vecka väntas den sjunka ytterligare. På tisdag kan det bli så kallt som sju minusgrader.

LÄS MER: Kommunen köpte skjul av vrakved – för 25 000 kronor

Kan bli snö

I samband med detta väntas nederbörd, och det finns därmed chans till snö.

– Vi ser att ett lågtryck drar in under tisdagen men utvecklingen där är osäker. I samband med detta väntas nederbörd så det kan bli snö, säger Linus Karlsson.

Men det är inte bara snöiga och mulna dagar vi har framför oss. Under veckan som kommer finns det även chans att solen tittar fram.

– Det finns tidvis utrymme för soligt väder, eller att solen visar sig i alla fall, säger Linus Karlsson.

Varnar för halt väglag

Nu gäller det att vara försiktig på vägarna, meddelar SMHI. Det finns ingen varning för halka utfärdat. Men eftersom temperaturen mestadels kommer ligga runt noll grader finns det risk att vägen är kyligare än luften – och det kan vara halare än du tror.

– Man ska framförallt vara medveten om att lufttemperaturen och vägytan ska skilja sig. Även om det är plusgrader i luften kan det mycket väl vara under nollan i vägytan och halt. Det gäller att vara uppmärksam på vägarna.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.