Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En 59-årig man från Partille greps två gånger på samma dag för missad stopplikt och fortkörning. Nu åtalas han. Obs! Genrebild. Bild: Tobias Sandblom
En 59-årig man från Partille greps två gånger på samma dag för missad stopplikt och fortkörning. Nu åtalas han. Obs! Genrebild. Bild: Tobias Sandblom

Körde för fort och missade stopplikt – 59-åring åtalas

122 kilometer i timmen på en 90-väg och missad stopplikt. Stoppad av polisen två gånger på samma dag. Den 59-årige mannen från Partille åtalas nu för brott mot trafikförordningen.

Mannen, som tidigare är dömd för hastighetsöverträdelse, är bosatt i Partille men de brott han nu åtalas för skedde i Nyköping. Båda förseelserna inträffade på samma dag, den 28 oktober, då mannen alltså blev stoppad av polisen två gånger.

122 på 90-väg

Först körde han ut i en korsning utan att följa skyltarna för stopplikt, en gärning han enligt åtalet som inkom till Åklagarkammaren i Karlskrona den 8 november begick av oaktsamhet.

Detsamma gäller för nästa incident då mannen senare samma dag på samma sträcka återigen stoppades av polisen efter att ha kört i 122 kilometer i timmen på en 90-väg.

LÄS OCKSÅ: Höll mobilen i handen på E20 – stoppades av polis

LÄS OCKSÅ: Greps för grov olovlig körning – skyller på autopiloten Nikola Tesla

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.