Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Jonsereds Trädgårdar får prestigefull utmärkelse – igen

För andra året i rad får Jonsereds trädgårdar den prestigefulla utmärkelsen Green Flag Award. Det placerar besökssuccén bland de bästa parkerna i Europa.
– Inspektörerna var väldigt imponerade, säger arbetsledare Erika Bertilsson.

Varje år delar den brittiska organisationen Green Flag ut sina utmärkelser till de parker och trädgårdar i Europa som håller högst standard. I Storbritannien, där vackra parker är kultur, har priset blivit något av en branschstandard men i Sverige blev Jonsereds Trädgårdar förra året den andra svenska trädgården någonsin som förärats med priset. Tillsammans med Ultuna Trädgårdspark i Uppsala upprepas nu bedriften för 2021 och Jonsereds trädgårdar kan återigen flagga grönt.

– Otroligt roligt och ett bevis på att vårt hållbarhetstänk håller internationell klass, säger Kristina Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Partille.

LÄS MER: Megaloppis återvänder till arenan: ”Äntligen tillbaka”

Partilles största besöksmål

Green Flag handlar nämligen inte bara om skönhet och grönska utan kanske i första hand om ekologisk mångfald, hållbarhet, pedagogik och förmågan att förmedla kunskap till besökarna.

– Det kom två inspektörer från Finland som var mycket imponerade av bland annat vår mångfaldsstig där du som besökare lär dig hur du ska göra din trädgård populär och trivsam för insekter och smådjur, säger Erika Bertilsson som leder arbetet på Jonsereds Trädgårdar.

Utmärkelsen från Green Flag är bara en i raden av allt gott som hänt Jonsereds Trädgårdar under de senaste åren. Under pandemiåret 2020 hade parken 80 000 besökare vilket gör den till Partille kommuns största besöksmål.

– Jag är stolt över våra medarbetare som med envishet och glädje hela tiden utvecklas och tar nya kliv i hållbar riktning, säger Kristina Svensson.

LÄS MER: Tomten kommer tidigt till Partille herrgård i år

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.