Jonas visar Öjersjö från ovan

Öjersjö växer så det knakar. Jonas Signal och hans drönare filmar allt.
– Det ger ett helt nytt perspektiv, säger han.

ANNONS
|

Under de senaste månaderna har det med jämna mellanrum dykt upp filmer tagna från himlen på nybyggen i Öjersjö och i Facebook-kanalen för Öjersjö-bor kommenteras filmerna mycket. ”Intressant att följa, fortsätt!”, ”Imponerande, kul att följa!” och en hel del mer finns att läsa under Facebook-posterna som samtliga är utlagda av Jonas Signal. Och det är faktiskt en trasig muskel i hans axel som vi har att ”tacka” för att filmerna existerar.

– Jag gjorde en operation i axeln och har varit sjukskriven utan något att göra. Nu har jag börjat jobba på 50 procent igen men har fortfarande halva tiden ledigt, säger Jonas Signal och plockar fram en svart låda som innehåller det han skaffat sig som hobbyprojekt under sin lediga tid: en drönare med inbyggd kamera.

ANNONS

LÄS MER:Tjuvar sågade sig in och stal för tiotusentals kronor – i Öjersjö

Ett nytt perspektiv

– Jag når den från marken även när den är några kilometer bort, säger Jonas som sedan han började med filmandet sent i höstas har haft några av de stora byggprojekten i Öjersjö som ”träningsarena”.

– Det passar ju bra att filma där då det inte är så mycket folk i rörelse på marken, det kan ju hända att drönaren ramlar ner.

Några av reaktionerna på sociala medier har varit från folk som inte gillar att det byggs så mycket i Öjersjö men de allra flesta har givit Jonas filmer tummen upp. Han tror sig veta varför de blivit populära.

LÄS MER:Inbrott på byggarbetsplatser i Öjersjö

– Att se saker från luften ger ett helt annat perspektiv än när du står på marken, du får en helt annan överblick som du inte är van vid. Det är det jag själv tycker är häftigt, säger han.

Fortsätter filma

Han har fastnat så mycket för sitt flygfilmande att han garanterat kommer att fortsätta även då han återgår i jobb på heltid.

– Jag har ju helgerna! Bygget i Gökegård ska jag följa en gång i månaden till det är klart och jag har också börjat filma nere vid Partille Arena, där byggs det mycket och det kommer att hålla på länge, säger Jonas Signal.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS