Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Padeltrenden håller i sig - nu vill Johan lära ut hur du spelar ”rätt”. Bild: Privat / Jonas Lindstedt
Padeltrenden håller i sig - nu vill Johan lära ut hur du spelar ”rätt”. Bild: Privat / Jonas Lindstedt

Johan hänger på den ”sjuka hypen” - blir padeltränare

Efter några år som spelare vill Johan Sjödahl från Öjersjö testa vingarna. Som padelcoach på Jonsereds Padel.
– Padel passar alla som inte vill gå på gym eller har dålig bollkänsla, men det är bra att lära sig spela rätt, säger han.

Johan Sjödahls ”riktiga” jobb är produktchef på Sveriges Radio och för några år sedan började han, precis som oändligt många andra, att spela padel. Nu startar han företaget Lakevalley för att ta hand om sin nya giv: padeltränare och -coach.

– Det är ju en sådan sjuk hype och jag kände att jag vill göra lite mer av det så i somras gick jag en utbildning och nu är jag padelcoach, säger han.

LÄS MER: Efter tvisten – padelbanorna växer så det knakar

Tillsammans med Jonsereds Padel kommer han att erbjuda sina tjänster för den som vill komma en liten bit vidare från lekspel med polarna eller familjen. Och även de allra mest hobbyintresserade spelarna kan ha hjälp av Johans träning. Padel är en skadedrabbad sport, främst på grund av spelarnas grundfysiska status och ålder, men också på att de helt enkelt spelar ”fel”.

– Många skador uppstår för att du håller racket fel eller inte slår ut slagen. Jag lär ut att spela ”rätt” och slå grundslagen bra, säger Johan Sjödahl.

LÄS MER: Partille ridklubb hoppas på ny ridväg

Två dagar i veckan finns Johan på Jonsereds Padel i Jonsereds Fabriker och än så länge finns det inga tendenser på att padeltrenden mattas av. Bokningsläget är kanske inte lika hysteriskt som mitt i pandemin, då det inte gick att få några tider mellan 8 och 22, men att spela padel är fortfarande ett av de mest populära sätten för framförallt män i medelåldern att umgås. Johan Sjödahl tror dock att en viss avmattning är att vänta.

– De mindre klubbarna kommer att få kämpa lite när de stora aktörerna satsar stort och tar allt större marknadsandelar. Det är ju larvigt dyrt att spela padel jämfört med till exempel tennis och badminton så jag tror att det kommer att bli lite priskrig, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.