Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jasmins klippning kan bli bäst i världen

Först en hel arbetsdag på salongen, sedan fyra timmar extra klippträning. Jasmin Aslan från Sävedalen satsar allt på att vinna yrkes-VM för frisörer i Shanghai i höst.
– Det skulle vara en stor klapp på axeln, säger hon.

Jasmin Aslan, 22, har bott i Sävedalen sedan sjuårsåldern och har egentligen en ledig lördag när vi träffar henne på finsalongen Victor Noblesse i centrala Göteborg. En miljö hon är van vid att vara i även på ledig tid visar det sig.

– Jag jobbar till 18 och sedan står jag och tränar till kanske 22 eller 23. Så har jag gjort ända sedan gymnasiet, säger Jasmin.

Hon har jobbat på Victor Noblesse i ett år och i oktober ska hon tävla för Sverige i Yrkes-VM i Shanghai. Som enda frisör har hon kvalificerat sig in i landslaget och ser oerhört mycket fram emot att få sätta saxen i tävlingsuppgifterna.

Siktar på att vinna

– Det blir en annorlunda tävling mot vad jag är van vid. Vi får veta vilka moment men inga detaljer så det är osäkert och spännande. Kan bli vad som helst. ’Här är uppgiften, ni har två timmar på er, sätt igång.’ Men jag trivs bra med att improvisera och klipper bäst under tävlingspress.

När hon nu väl tagit sig till final så siktar hon såklart på att vinna, tävlingsmänniskan Jasmin tittar fram och hon kommer att göra allt för att ta hem bucklan och äran.

Vill ha utmaningar

– Det skulle vara en bekräftelse på att det jag gör är bra och att all tid jag lägger på att bli så bra som möjligt lönar sig. Jag har ju inte mycket fritid just nu, skrattar hon.

Ett VM-guld vid 22 års ålder vore en fin merit men inte på något sätt slutmålet för Jasmin som vill utvecklas, komma vidare.

– Jag är väldigt framåt och vill hitta nya utmaningar, som frisör blir man aldrig riktigt färdiglärd, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Då tar sommarvädret slut i Partille

LÄS OCKSÅ: Isaks tredje resa till Ukraina: ”Förändrats mycket”

LÄS OCKSÅ: Anskrämligt mos i mackens tunnbrödsrulle

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.