Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Jacktjuv blev stoppad i rulltrappan på Allum – hade klistrat för larmet

En 23-årig man gick in för att stjäla en jacka på Intersport och försökte elda av larmet i provhytten. När det misslyckades gick han vidare till Stadium och snodde en annan jacka. Nu åtalas mannen för stöld.

I mitten av januari bevittnar en kvinnlig anställd på Intersport en misstänkt man. Mannen går enligt vittnet in i ett provrum för att sedan lämna butiken. Vittnet kontrollerar provrummet och hittar en trasig och "lite eldad" jacka värd 1599 kronor som tillhör butiken. Hon kontaktar ordningsvakterna, säker på att det var mannen som begått skadegörelsen då hon nyligen hade städat provrummet och ingen hade setts gå in där emellan det.

LÄS MER: Var inblandad i bordellverksamhet i Partille – nu döms mannen

Under tiden den anställda pratar med vakterna hinner mannen gå vidare till Stadium. Där stjäl han en jacka, denna värd 1999 kronor. För att förhindra att larmbågen i butiken utlöses tejpar mannen över larmet på jackan. I rulltrappan stoppas han av ordningsvakterna som nu fått korn på mannen. Han följer med vakterna till butiken som kan bekräfta att det är deras jacka. Personalen från Intersport kommer därefter och bekräftar att samma man som utfört skadegörelsen.

Polisen: Varför tog du jackan?

– Jag fryser.

Polisen: Har du några pengar?

– Nej, inte mycket.

Den misstänkte erkänner i förhöret att han begått skadegörelse. Förutom stöld åtalas även mannen för ringa narkotikabrott. Detta då han i samband med stölden hade ett halvt gram cannabis i fickan.

LÄS MER: Bilderna inifrån Willysattacken – här springer han rakt in i glasdörren

Polisen: Vad är det för narkotika?

– Weed, marijuana. Det är inte så mycket, det blir bara böter.

Narkotikan menar den misstänkte att han fått från en vän.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.