Jackpot för villaägarna i Partille – när bostadspriserna skjuter i höjden

2021 har visat sig vara ett riktigt rekordår när det kommer till bostadspriser i Partille kommun. Och det gäller framförallt lite rymligare boendeformer som villor.
– Det finns många spekulanter. Väldigt många fler än vad det finns objekt, säger Carina Nyström, försäljningschef för Bjurfors Partille.

ANNONS
|

De som äger en bostadsrätt eller en villa i Partille kommun får en extra julklapp i år, då värdet på deras bostäder ökat rejält under 2021.

Enligt Svensk Mäklarstatistik, som mätt prisutvecklingen mellan november 2020 och ett år framåt, har priset på bostadsrätter i kommunen ökat med 7,4 procent.

Ännu gladare lär villaägarna bli, då deras hus ökat i värde med 9,5 procent.

Enligt Carina Nyström, försäljningschef på Bjurfors i Partille är intresset för att bo i kommunen stort.

– Partille är en väldigt fin kommun att bo i. Det är väldigt vacker natur och den har storstadens aktiviteter i det lite mindre formatet. Här finns helt enkelt allt. Skulle man sakna något är närheten till Göteborg givetvis en stor bonus, säger hon.

ANNONS

Handlar om utbud och efterfrågan

Priserna har trissats upp på grund av det klassiska förhållande mellan utbud och efterfrågan. Det är helt enkelt fler som vill bo i kommunen än vad det finns bostäder att köpa.

– Det finns många spekulanter. Väldigt många fler än vad det finns objekt, säger Carina Nyström.

Carina Nyström, försäljningschef för Bjurfors Partille.
Carina Nyström, försäljningschef för Bjurfors Partille. Bild: Bjurfors Partille

Det är framförallt villor och bostadsrätter modell större som lockar de som är sugna på att köpa bostad i Partille.

– Bostadspriserna i Partille har haft liknande utveckling under 2021 som 2020 med lågt utbud och hög efterfrågan. Vi har sett många spekulanter på objekt som villor och större bostadsrätter. Samtidigt har det inte varit en lika stark efterfrågan på mindre lägenheter.

Priserna spås öka ännu mer

Och har man lite tur är det inte slut på sötebrödsdagarna än. Priset väntas stiga även nästa år, berättar Carina Nyström.

–  Bostadsmarknaden 2022 lär ha samma prisuppgång som 2021 om inget oförutsett sker. Med tanke på att många fortsätter att satsa på sitt boende kommer det låga utbudet leda till snabba försäljningar – ofta innan första visning.

LÄS MER:Högsäsong för bostadsinbrott – så drabbad är din kommun

Men trots att villapriserna gått upp rejält under året, så ligger prisutvecklingen ändå snäppet under riket i stort. Där har villorna gått upp med 14,2 procent.

Prisökningen på bostadsrätter ligger dock högre än de 6,5 procent som utgör rikssnittet.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS