Jättetryck för Jul på Liseberg

Biljetterna till Jul på Liseberg hann knappt släppas innan tekniken började strula. Köpsugna vittnar om kö-kaos och felmeddelanden. – Förhoppningsvis är det inget som hänger kvar mer än i dag, säger Lisebergs pr-ansvariga Ebba Källeskog.

ANNONS
|

Klockan 10.00 på tisdagen startade biljettförsäljningen till Jul på Liseberg och kort efter kom de första rapporterna om strul med hemsidan.

Konsumenter som var sugna på att säkra en plats bland julmarknadens bodar och vinteröppna karuseller möttes av felmeddelanden eller kom inte åt hemsidan. Flera hamnade i ett svajigt kösystem och hamnade i över en timmes långa väntetider. Flera biljettintressenter valde att uttrycka sin irritation på nöjesparkens Facebook-sida.

LÄS MER:Villapriserna i Partille har vänt nedåt - minus två procent

Räknade med att tekniken skulle hålla

Som tidningen GP tidigare rapporterat räknade nöjesparken med högt tryck på biljetterna.

– Julen är ju en väldigt populär högtid på Liseberg, men tekniken ska hantera den efterfrågan, sa nöjesparkens marknadschef Robert Arvidsson till tidningen under måndagen.

ANNONS

Ska ha varit nere under cirka en kvart

Tekniken höll dock inte, men det ska ha varit kortvarigt enligt Ebba Källeskog, Lisebergs pr-ansvariga.

– Många var inne på hemsidan precis vid 10, och när själva ”biljettmodulen” skulle publiceras kom den inte riktigt upp för att det var så mycket trafik, säger Ebba Källeskog.

– Systemet laggade ett tag men ungefär vid kvart över ska det ha ordnat upp sig.

Vid premiären för Jul på Liseberg år 2019 blev väntande besökare underhållna av en kör.
Vid premiären för Jul på Liseberg år 2019 blev väntande besökare underhållna av en kör. Bild: Mia Höglund

LÄS MER:Efterlängtad ridväg ska binda ihop två ridklubbar

Släpper närmare en halv miljon biljetter

Enligt Ebba Källeskog fungerar nu kösystemet och användaren kommer att slussas vidare till Lisebergs hemsida för att göra sitt biljettköp.

– Vid 10.15 var det runt 14 000 användare i kö till hemsidan så det är stort tryck vilket är jättekul så klart. Men vi släpper 450 000 biljetter i dag så jag tror att det kommer finnas många kvar en bra tag framöver.

Tvingas köa även om man har andra ärenden

Den som inte är biljettintresserad men ändå vill ta sig en titt på Lisebergs hemsida kunde dock bli tvungen att köa ändå.

– Det tråkiga är att om du vill gå in i ett annat ärende så hamnar du i kön och just nu så var väntetiden på 40 minuter. En utmaning, men just nu får det vara fokus på biljetterna, säger Ebba Källeskog vid 10.30-tiden.

– Förhoppningsvis är det inget som hänger kvar mer än i dag.

LÄS MER:Megaloppis återvänder till arenan: ”Äntligen tillbaka”

Kommer släppa ännu fler biljetter senare

Lisebergs kösystem infördes i somras efter en krasch som varade under närmare ett dygn. Det ska ha fungerat bra sedan dess.

– Även Halloween biljettsläppet gick jättebra, men just i dag för julen var det många som ville boka, konstaterar Ebba Källeskog.

– Vi har inte heller släppt upp hela kapaciteten för jul idag så det kommer finnas biljetter som kommer släppa lite senare också, så det är nog ingen panik om man vill gå.

Vid klockan 12.00 hade kötrycket till stor del släppt. Cirka 5900 personer stod då i kö och det handlade om 10 minuters kötid för att få sina biljetter.

Bild: Skärmdump

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS