Jonsereds trädgårdar Jonsered
Jonsereds trädgårdar Jonsered Bild: AnnaCarin Isaksson

Inget byggpris i Partille i år – kriterierna uppfylldes inte

Partille kommun delade inte ut något byggpris 2020. Det gör man inte i år heller. – Det finns helt enkelt ingen som uppfyller kriterierna, säger enhetschefen Tobias Persson vid bygg- och miljö.

ANNONS

Partille kommuns byggpris utses av bygg- och miljönämnden och utmärkelsen delas ut för hus eller byggnader av hög arkitektonisk kvalitet.

Byggnaderna ska vara färdigställda under året och priset tilldelas byggherre och/eller arkitekt.

– Tyvärr så hittade vi ingen som uppfyllde kriterierna i år, men det är inget ovanligt. Så har det varit flera gånger tidigare, säger Tobias Persson.

Finns det inga tillräckligt fina byggprojekt i Partille?

– Jodå, och det byggs för fullt i kommunen just nu. Men för att bli aktuell för priset så måste bygget vara avslutat under året. Det är ett av kriterierna som vi tar hänsyn till.

Partille kommuns byggpris instiftades 1998 och då gick priset till fastighetsägarna Greger Larsson och Eva Bodin.

Vallhamra torg prisades

I fjol hittade kommunen ingen kandidat till priset och så har det varit ett tiotal gånger totalt under årens lopp.

2019 återfinns de senaste pristagarna. Då delade Aspelin Ramm Fastigheter AB priset med Annette Forsgren på Arkitekterna Krook & Tjäder AB för utbyggnaden av Vallhamra torg, etapp 2.

LÄS MER:Jonsereds Trädgårdar får prestigefull utmärkelse – igen

Året dessförinnan gick priset till arkitekten Susan T Dahllöf och Studor AB för arbetet med Körsbärslunden, det först färdigställda kvarteret i bostadsområdet Hossaberget med totalt cirka 240 nya bostäder i Öjersjö.

Priset från Partille kommun är en plakett och brukar delas ut i samband med bygg- och miljönämndens sammanträde i december.

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS