Indisk lunch bland städartiklar – vi längtar till uteserveringen

Ett hål i väggen, en chicken punjabi och strålande sol. Kan det bli så mycket bättre än en lunch på Mantram? Jo, vi önskar varmare vind och mustigare gryta.

ANNONS

Det finns hål i väggen och så finns det hål i väggen. Under hela tiden vi sitter vid ett av de runda borden inne i Mantrams lilla krypin så är skjutdörren till städskrubben öppen och vi kan se en industridammsugare, soptunna och skyffel. Lampor hänger på sniskan, på väggarna sitter hemsnickrade skyltar och det hela hade varit riktigt charmigt om det inte varit för att vi ska äta vår mat i det. Det känns kanske inte smutsigt men väldigt stökigt, bökigt och en liten uppsträckning skulle uppskattas.

Grunden säkrad

Vi hamnar inne på grund av en fruktansvärd isvind som blåser igenom märg, rock och mössa men ge oss några månader så sitter vi gärna utomhus och spanar upp mot Paradiset eller ner mot tågspåren vid denna lite undangömda indiska restaurang. Men inte denna dag, då äter vi vår Chicken Punjabi tillsammans med städartiklarna.

Den klassiska kycklingrätten som baseras på tomat och lök ska vara något mindre krämig än en tikka masala och väl på bordet visar det sig stämma fint. En rejäl tallrik frisk gryta med färsk koriander på toppen där kycklingfilébitarna är möra och av riktigt god kvalité. Skönt, då har vi liksom grunden säkrad.

En tallrik till?

Däremot går det att ha åsikt om såsen som är aningen för tomatig och därmed lite sur. Inte så det stör alldeles för mycket men ändå tillräckligt för att vi ska leta efter både saltkar och kanske också en skvätt grädde eller till och med honung. Något som rundar till den lite, gör såsen mustigare och krämigare. Men vi får klara oss. Och tillsammans med brödet och det perfekt kokta riset så gör vi såklart det.

Avslutningsvis: Vi serveras grytan i en skål och riset på en gemensam tallrik och visst kan vi köpa idén med att spara på disken men visst vill man ha ytterligare varsin tallrik att lägga upp lagom mycket ris och lagom mycket gryta på? Och inte som nu lägga riset direkt i grytan?

Maten: 3 av 5

Bra kyckling, allt lagat på plats och a la minute. Men såsen hade gärna fått vara rundare. En fullt duglig indisk lunch.

Miljön: 2 av 5

Ute sitter vi gärna när värmen kommer men inne är det trångt och stökigt.

Totalt: 3 av 5

Det är fint att det finns ett indiskt hål i väggen i Partille och av just denna anledning kommer vi gärna tillbaka. Nästa gång testar vi vegetariskt.

LÄS MER:Frukost, lunch och middag – på en och samma gång

LÄS MER:Persiskt långkok mitt på Kyrktorget

LÄS MER:Fullt pådrag på Furulunds Pizzeria – så god är pizzan

ANNONS