Inbrott i vapenbutik i Sävedalen

Under söndagsmorgonen bröt sig tjuvar in i en jaktbutik som också säljer vapen i Sävedalen. I nuläget är det oklart om några vapen blivit stulna. Ingen har ännu blivit gripen.

ANNONS
|

Strax innan 05.30 på söndagen kom larmet till polisen och flera patruller skickades ut till platsen.

– En bil sågs lämna området i samband med inbrottet och det ska ha varit flera personen i den, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i väst.

Flera patruller i området

I nuläget har polisen varken någon gripen eller misstänkt.

– Vi har haft ett antal patruller ute i området för att kontrollera olika vägar, men vi har inte lyckats lokalisera bilen. Även en hundpatrull har varit med och sökt, säger Peter Adlersson.

Oklart vad som stulits

Enligt polisen har ägarna till butiken informerats och varit på platsen för att inventera vad som blivit stulet.

ANNONS

– Så som det ser ut nu verkar tjuvarna inte fått med sig några vapen, däremot har de tagit tillbehör så som nattsikten. Det är dyra saker som har stora värden, säger Peter Adlersson och fortsätter:

– Bara vapen och sånt är inlåsta som de ska blir det väldigt jobbigt för de som ska ta dem. Själva butiken är svårt att skydda sig mot, men vapen och sånt brukar vara väldigt rigoröst inlåsta.

Har de varit inlåsta i det här fallet?

– Jag har inga uppgifter om det, men det utgår jag ifrån. De som har sådana här butiker brukar vara väldigt seriösa, säger Peter Adlersson

ANNONS