Ica Maxi fortsätter med plexiglaset i kassan

Snart släpper restriktionerna i samhället och ICA Maxi hoppas på mer klirr i kassan efter intäktsbortfallet under pandemin. Plexiglaset i kassan och handspritspumparna kommer dock att stå kvar på obestämd tid.
– I och med att jag bär ansvaret för butiken så vill jag inte bidra till att eventuell smitta fortsätter, säger butikschef Michael Strindeborn.

ANNONS
LocationPartille|

Med undantag för i början av pandemin då kunderna på ICA Maxi i Allum bunkrade matvaror, så har försäljningssiffrorna under pandemin varit lägre än vad man från butikens sida hade hoppats på.

– I början trodde folk att de skulle behöva sitta helt inlåsta under en längre tid, mars 2020 bjöd därför på siffror som varit svårslagna. Övriga månader har vi faktiskt haft det tufft, även fast jag vet att många haft det värre, säger butikschef Michael Strindeborn.

Han berättar att man under pandemins första år inte rapporterat någon tillväxt och att man tappat intäkter hittills i år. Samtidigt så har man inte haft behov av att korttidspermittera eller göra sig av med någon personal.

ANNONS

– Det är på grund av att vi har jobbat stenhårt för att kunna behålla vår personal genom att se över alla andra kostnader och funderat på vad vi kunnat göra för att optimera driften.

Plexiglaset blir kvar i kassorna på Ica Maxi

I ett försök att minska smittspridningen har man använt sig av en rad lösningar. Utöver plexiglasskivor mellan butikspersonal och kund, luftigare gångar, avståndsklistermärken i golvet och handspritsstationer har man också jobbat med en rad tekniska lösningar. Bland annat har man satt upp en kundräknare i entrén och installerat maskiner för att desinficera korgar och kundvagnar.

– Jag har försökt att ligga steget före hela tiden, för att göra butiken så trygg som möjligt, säger Michael Strindeborn.

Han välkomnar att restriktionerna kommer att upphöra, men har ändå beslutat sig för att alla pandemianpassningar ska vara kvar.

– Jag ser väldigt positivt på restriktionerna ska upphöra, det känns som att alla behöver lättnader för att komma igång med sina liv igen. Men i och med att jag bär ansvaret för butiken så vill jag inte bidra till att eventuell smitta fortsätter.

Michael Strindeborn tror dessutom att folk fått upp ögonen för att tvätta händerna och tänker mer på sin hygien nu än innan pandemin.

– Jag tror att folk har börjat tänka mer på det där med hygienfaktorn nu och det känns som folk tycker det är viktigare än innan. Kunderna vill ju inte bli kräksjuka, förkylda eller få influensan heller och de här lösningarna hjälper ju till med det där också.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS