Stora problem för Ica Maxi under sommaren med kundvagnar som stulits.
Stora problem för Ica Maxi under sommaren med kundvagnar som stulits. Bild: Sebastian LaMotte

Ica Maxi drabbade vid stöldvåg – av kundvagnar

Ica Maxi i Partille har haft stora problem under sommaren med kundvagnar som stulits, något som blir dyrt för matbutiken.
– Varje kundvagn kostar ju runt 2 700 kronor säger Michael Strindeborn, butikschef på Ica Maxi.

ANNONS

Matbutiken, som ligger i Allum och som har närmare 300 kundvagnar, jobbar hårt med att minska på stölderna. Kundvagnarna sitter låsta och för att kunna använda dem måste man sätta i ett mynt, antingen en fem- eller en tiokrona.

– Vi har svårt att hitta någon annan lösning för att minska på försvinnandet, men vi jobbar ständigt med att förhindra stölder av detta slag, säger Michael Strindeborn.

Butikschefen misstänker att ungdomarnas sommarlov kan ligga bakom ökningen.

– Det beror nog på ungdomar som använder dem och leker med dem. Det eskalerar under sommaren när ungdomarna är lediga, säger Michael Strindeborn.

2 700 kronor för varje kundvagn

Att kundvagnarna får fötter är ett återkommande problem för matbutiken, främst under sommaren. Kundvagnarna får användas på Allums område, vilket gör det svårt för butikschefen och personalen att veta om vem som tänker köra iväg den lite för långt.

– De sker ju oftast när vi inte ser det. Skulle vi se det är det klart att vi säger till.

Att stöldbenägenheten på kundvagnar ökat i takt med höga priser på matvaror och plastpåsar tror inte Michael Strindeborn på.

–Jag har svårt att se att någon skulle köra hem en kundvagn istället för att köpa en plastpåse.

Varje kundvagn kostar runt 2 700 kronor att köpa in för matbutiken. Hur många som stulits i sommar än så länge, vet Michael Strindeborn inte.

LÄS MER:Valarbetare jagar röster mitt i shoppingen – irriterar väljarna

LÄS MER:Här är sommarens ätbara växter och svampar – i Partille

ANNONS