Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hundratals visar intresse för nya bostäderna i Partille Port

I dagarna kunde den som ville börja anmäla sitt intresse för att köpa de nya lägenheterna i Partille Port.
Sommaren 2023 ska huset stå klart och enligt mäklaren Frida Thorell har redan över 600 personer hört av sig för att få chansen att köpa en av de 50 nya bostäderna.
– Har du ett lånelöfte är det först till kvarn som gäller, säger hon.

Strax intill Partille arena byggs det just nu för fullt. Grunden är snart lagd för det som förutom hyresrätter också ska komma att bli Partille Ports bostadsrättsförening Östra Citygården.

I onsdags öppnade mäklaren Frida Thorell upp för intresseanmälningar och sedan dess har en hel del bostadssökande hört av sig.

– Det är generellt ett stort tryck när man lanserar nyproduktioner och Partille är en intressant marknad. Det är en expansiv kommun som har bra förbindelser med Göteborg men det är också stadsdelen som är intressant. Den har utvecklats och man har bra service även i närområdet, säger hon.

LÄS MER: Biltema återkallar cykelvagn

I det nya huset kommer alltifrån ettor till fyror byggas, i den här etappen säljs 50 stycken bostäder och i nästa ytterligare 54. Hittills har redan närmare 600 personer anmält intresse, men vem som blir erbjuden ett köp återstår att se.

– Har du ett lånelöfte är det först till kvarn som gäller, säger Frida Thorell.

Frida Thorell är mäklare på fastighetsbyrån och har hand om försäljnigen av Partille Ports bostadsrättsförening Östra Citygården. Bild: Pressbild
Frida Thorell är mäklare på fastighetsbyrån och har hand om försäljnigen av Partille Ports bostadsrättsförening Östra Citygården. Bild: Pressbild

Just variationen i bostädernas storlek tror hon bidrar till att det lockar många målgrupper. För det som sticker ut när det kommer till försäljningen av just de här bostäderna menar hon är att så många nya föranmält sig på kort tid.

– Det vanliga är att man har intressenter med sig sen flera år tillbaka, säger hon.

Störst intresse för de stora lägenheterna

Det som utmärker de som anmäler intresse förklarar hon är att de sedan tidigare kommer från västkusten, särskilt Lerum, Alingsås, Göteborgs innerstad och de nordöstra delarna. Men även personer som redan bor i Partille hör av sig.

– Något vi kan se är att det är ett stort intresse för att köpa de större nybyggda lägenheterna bland de som tidigare flyttade in i det första området vi byggde. Det kan vara par som nu valt att skaffa barn, som tittar på hus men vill ha något större tills det är dags, säger Frida Thorell.

LÄS MER: Coronasmittan minskar i Partille

Hon ser positivt på att de som redan bor i området vill stanna kvar, då det är ett tecken på att de trivs. Det dyker däremot ibland upp frågor om hur det kan vara att bo så pass nära motorvägen och även arenan där en hel del evenemang kan dra i gång inom kort.

– Det är klart att det finns funderingar kring ett område som ligger så nära en stor väg. Men de som flyttar in störs inte så farligt, sen är citygården delen som kommer ligga mot nya simhallen, säger hon.

Kommer röra sig mycket folk i området

Hon betonar däremot att om man väljer att bo där så köper man ett boende med ett levande kulturliv intill, med både handbollsmatcher och konserter.

– Man behöver se positivt på att det också kommer röra sig mycket folk i området. Sen fokuserar man på stängda innergårdar som också är lite förhöjda, där finns växthus, gräsytor och utekök för att skapa ett lugn i kvarteret, säger Frida Thorell.

Hyresrätterna kommer ligga mot arenan medan de flesta bostadsrätterna ligger mot Gamla kronvägen och in mot gavlarna. Ettorna kostar från 1 850 000 kronor, tvåor från 2 350 000, treor från 3 100 000 och fyror från 3 825 000.

https://www.partilletidning.se//partille/följ-med-in-i-nordens-största-biltema-1.55503974

Huset beräknas i nuläget vara inflyttningsklart till sommaren 2023.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.