En man i 30-årsåldern hotade att döda sin före detta flickvän, nu döms han för olaga hot.
En man i 30-årsåldern hotade att döda sin före detta flickvän, nu döms han för olaga hot. Bild: Sanna Tedeborg

Hotade att knivhugga före detta flickvännen – via sms

En man i 30-årsåldern döms till fängelse för olaga hot efter att han hotat skada sin före detta flickvän i flera sms. Bland annat har han skrivit att han ska vänta utanför hennes bostad och hugga henne i halsen, betala någon för att mörda henne och slå henne sönder och samman.

ANNONS
|

Det var förra våren som relationen mellan mannen och före detta flickvännen ”spårade ur” som hon senare beskriver det i förhör.

Efter att ha haft en kortare relation ett halvår tidigare fick de under våren ännu en gång kontakt med varandra, men enligt ex-flickvännen ska relationen ha präglats av hot och aggression redan tidigare. Hon förklarar att hon tvekade innan hon valde att återuppta kontakten.

– Jag ville egentligen inte och jag försökte säga nej, men till slut så gav jag med mig bara för att jag inte ville göra honom arg. Varje gång jag har försökt säga emot honom tidigare har han bara sagt "säg inte emot mig" och blivit aggressiv. Han har aldrig varit våldsam mot mig men han har hotat mig så många gånger att jag tappat räkningen, säger hon i polisförhör.

ANNONS

Och mycket riktigt dröjde det inte länge förrän ex-flickvännen valde att gå till polisen efter att mannen blivit mycket hotfull i en serie skickade sms.

LÄS MER:Falsk gängman åtalas – erkänner utpressning

”Ska betala någon för att mörda mig”

Polisanmälan ledde till åtal och i dagarna kom den fällande domen från tingsrätten. Som en del av bevisningen mot mannen visades delar av den sparade sms-konversationen upp. Han hade också skickat ett antal ljudfiler med liknande innehåll, och hoten är många.

– Han har skrivit att han ska sätta en kniv i min hals, att han ska betala någon för att mörda mig, att han ska slå mig sönder och samman och att han ska lägga varenda hjärncell han har på att förstöra mitt liv, säger ex-flickvännen i förhör.

Hon menar att han ”helt spårat ur”.

– Han är galen. Han är väldigt påstridig, svartsjuk, jättemanipulativ och oberäknelig. Han kan vara hur fin som helst mot mig men det räcker med att jag säger en sak som han inte gillar så kan han svänga på en sekund och börja mordhota och skrika på mig, säger hon i förhör.

LÄS MER:Kvinna från Partille åtalas för mordförsök

Nekade till brott

När mannen hörs av polisen nekar han till brott, han påstår att en vän som var på besök ska ha tagit hans mobil och skickat meddelandena. Tingsrätten väljer däremot att bortse från den förklaringen då uppgifterna inte kan kontrolleras. Mannen kan nämligen inte uppge vännens namn.

Ex-flickvännen berättar att hon var livrädd efter att hoten skickades och vågade knappt gå hem till sin bostad.

Nu döms mannen till fängelse för olaga hot, men eftersom han redan dömts till fängelse för tidigare brottslighet väljer tingsrätten att inkludera straffet i det som dömts ut för den tidigare brottsligheten.

Mannen är tidigare dömd för bland annat olaga hot, narkotikabrott och dopningsbrott. Han ska även betala ett skadestånd till ex-flickvännen på 5 000 kronor.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS