Höstens lysande konst i Partille

Dödskallar i regnbågens alla färger kommer att dyka upp i Partille under höstlovsveckan och det är invånarna som bestämmer hur dem ska se ut. Vem som helst kan vara med och delta – oavsett om man är erfaren konstnär eller nyfiken amatör.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradePartille|

Det är Partille kommun som arrangerar tävlingen om vem som kan måla den mest fantasifulla dödskallen och nu när det närmast tropiska temperaturerna gett vika för regn, finns det alla möjligheter att sitta hemma och skissa på kranium.

Dödskallarna, som är fyra meter höga, kommer att ställas ut vid kvarteret Kniven i centrala Partille under höstlovsveckan och det är John Carlsson, projektledare för Kvarteret Kniven, som utser vinnarna i september.

Ska inte skrämma – utan locka

John Carlsson berättar att evenemanget har skapats för att locka folk till kvarteret Kniven. På sommaren är det blommor och växter som dominerar, men på vintern krävs det lite extra.

– Vi vill ha ett flöde året runt och locka folk till området, säger John Carlsson.

Dödskallarna kan målas antingen digitalt eller för hand med penna och papper och bidragen skickas in som PDF.

För den som har brist på idéer finns det färdiga mallar att hämta på Partille bibliotek inne i Kulturum samt en brevlåda där man kan lägga färdiga bilder.

Berömmer Partilleborna

John Carlsson berättar att han tagit emot totalt tolv bidrag och hittills är många handmålade med starka färger med kreativa designs.

– Det är över förväntan, Partilleborna är väldigt duktiga. Ålder spelar heller ingen roll vilket är kul.

Dödskallarna visas upp i samband med Halloween och Alla helgons dag. De färgglada skallarna visas upp för att hedra dem döda, precis som den mexikanska högtiden El Dia de Muertos.

LÄS MER:Feminism och aborträtt i Rosengaraget – fyra nya utställare flyttar in

LÄS MER:Från hobby till eget företag – Jonsered bjuder på konst

LÄS MER:Guide: Här är utflykterna du kan göra i Partille i sommar

ANNONS