Hoppa käpphäst i Allum och ta dig hela vägen till finalen i Friends Arena. Den 23 oktober hålls kvaltävlingar i köpcentret.
Hoppa käpphäst i Allum och ta dig hela vägen till finalen i Friends Arena. Den 23 oktober hålls kvaltävlingar i köpcentret. Bild: Svenska Ridsportsförbundet

Hoppa käpphäst i Allum – vinn plats i Friends Arena

Hoppla hoppla och Yiiiihaaa! Är du mellan 8 och 14 år gammal och har drömt om att få hoppa på Sweden International Horse Show i Friends Arena? Packa ditt bästa skutt och ta dig till Allum den 23 oktober för att tävla i käpphäst.

ANNONS
|

Sedan förra året är käpphästhoppning (ja, det stämmer faktiskt) del av den gigantiska hästtävlingen Sweden International Horse Show i Friends Arena i Stockholm. Succén var ett faktum och nu sprider Svenska Ridsportsförbundet ut kvaltävlingarna över landet. Den 23 oktober är det dags i Allum.

Ger mycket glädje

Felicia Lohff är ordförande i Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion och är även med i en grupp som arbetar med käpphästverksamhet. Hon är mycket nöjd med att ta käpphästarna på turné.

– Käpphästar ger så mycket glädje, gemenskap, kunskap och rörelse bland barn och unga i hela landet. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda kvaltävlingar runt om i landet och final i Friends Arena, där gamla både gamla och nya käpphästälskare kan samlas.

ANNONS

Tävla på två höjder

Tävlingarna i Allum är kostnadsfria och öppna för alla barn mellan 8 och 14 år. För de som inte har egen käpphäst så finns det att låna. Tävlingen genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. För de yngre barnen kommer det också finnas möjlighet att prova på käpphästhoppning. De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan på Sweden International Horse Show.

LÄS MER:Franska ägarna i Partille – diskuterade Kyrktorget

LÄS MER:Allums kundhiss i drift trots säkerhetsrisk

ANNONS