Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

SMHI:s meteorolog säger att det finns ett hopp om att det kan finnas snö till jul. Bild: Mia Sandblom
SMHI:s meteorolog säger att det finns ett hopp om att det kan finnas snö till jul. Bild: Mia Sandblom

Hopp om vit jul: ”Minusgrader och nederbörd”

Vit jul eller grön jul – det är frågan. De senaste prognoserna från SMHI visar att temperaturen kommer ligga under nollgrader till jul.
– Natten till julafton ska det komma nederbörd, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

SMHI har nu släppt sin nästa väderprognos för julhelgen – och det finns ett hopp om att det kan bli snö på julafton i Partille. Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI, bekräftar denna bild.

LÄS MER: Alexander befann sig mitt i sprängdramat i Partille

– Från torsdagskväll och vidare under natten till julafton ska det komma en mängd nederbörd i Partille och temperaturen förväntas ligga runt nollgrader, säger han och fortsätter:

– Den senaste prognosen som vi har tagit del av visar att nederbörd kommer falla som regn men jag tror samtidigt att det kan övergå till blötsnö eller snö på julafton. Men som sagt, om nederbörd faller som snö får man vit jul i väst men om nederbörd däremot faller ner som regn blir det tyvärr ingenting, säger han.

Decembersol

I och med att det väntas komma nederbörd kommer det också vara molnigt på fredag förmiddag men efter det tvärvänder vädret. Förvisso kommer det vara låga temperaturer men klarare väder väntas.

LÄS MER: Social matbutik kan slå upp portarna på Kyrktorget

– På kvällen drar sedan nederbörden bort och vädret klarnar upp. Både på juldagen och annandagen ser det ut att bli klarare med en hel del december sol att vänta för Partillebor. Den är tunn men det är ändå sol, säger Erik Höjgård-Olsen.

Varnar för väglag

Med tanke på nederbörd och de låga temperaturerna skickar Erik Höjgård-Olsen en varning till alla som ska resa under julperioden.

– Nederbörd faller delvis på kalla väglag vilket kan förorsaka halka. De som ska resa för att hälsa på sina släktingar hoppas jag gör det under onsdagen och torsdagen. För väglaget kan bli besvärligt på julafton och halkrisken ökar, säger han.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.