Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hemsk kyckling från hemligt hak

Plötsligt fanns bara Wing It där. Och där. Men var?
Lunchkollen Foodora-beställer den hemliga kycklingen och ångrar sig bittert.

Som de mycket noggranna lunchkollare vi är så håller vi örat mot asfalten för att känna av varifrån vinden blåser. Vi är också ivriga motståndare till klyschfester så glöm det vi nyss skrev och låt oss istället berätta om Wing It. De finns bara på Foodora, har ingen restaurang eller ens ett avhämtningsställe och skulle således kunna ställt en fritös i en tvättstuga någonstans och prånglat ut sina kycklingvingar. Vad vet vi? Inte mycket mer än att spåren i Partille möjligen leder till en pizzeria i ett industriområde men inte ens där är vi säkra. Och i ärlighetens namn är det inte ett ställe vi någonsin skulle besöka igen, även om vi var hundra på vilket det var.

Trött och ledsen

Maken till trött och ledsen kyckling har vi nämligen aldrig varit med om. Inte ens på Kuba där kycklingen faktiskt ÄR trött och ledsen. Vår beställning på två gånger Buffalo Wings Taste It-box med valfri sås och en dricka och en The Sinner-burgare med pommes och dricka dröjer nästan en timme innan den anländer till redaktionen trots att det första beskedet var 20-25 minuter. Ingen skugga ska falla på cykelbudet, det var ”restaurangen” som segade.

När vi dukar upp inne i konferensrummet försöker vi till en början hålla ångan uppe med pepp som ”oj, mycket pommes!” och ”jag älskar kycklingvingar” men efter bara några minuter sjunker humöret och maten tystar liksom helt ofrivilligt mun. Ett snabbt span över bordet visar upp en palett av brunbeiga nyanser och det enda som lyser upp är den rödbruna bbq-dippen. Det är en sorglig syn.

Smakar ingenting

Detsamma gäller dessvärre för smaken. Burgaren är en styggelse, en friterad men ändå halvblöt kycklingpuck med ”ost”, lökring och något de kallar tryffeldressing och vi kan lova att det är lika mycket tryffel i den som det finns odjur i Storsjön. Wingsen är aaaningen bättre men smakar i princip ingenting (mer än möjligen pappkartong) och pommesen är klent friterad och har förmodligen stått en stund i väntan på avfart. Vi får helt enkelt glädja oss åt måltidsdrycken i burk, den har de (mot all förmodan) inte lyckas sabba.

Maten: 1 av 5

En helt igenom katastrofal lunchkoll med antingen torr eller blöt och mycket beige kyckling.

Miljön: Utgår

Konferensrummet på redaktionen räknas inte.

Totalt: 1 av 5

Det finns ett uttryck på engelska som typ betyder: ”chansa utan att kunna” vilket stämmer ganska bra överens med Wing It. Uttrycket? Winging it.

LÄS MER: Partilles bästa lunchrestauranger – PT listar recensionerna med högst betyg

LÄS MER: Minimal och rustik pärla – vem säger nej till fläskfilé till lunch?

LÄS MER: Kvarterskrog i Jonsered med en del att fundera på

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.