Nio stopp under två dagar. Den populära Farligt avfall-bilen är ute och rullar i Partille igen den 23 och 24 maj.
Nio stopp under två dagar. Den populära Farligt avfall-bilen är ute och rullar i Partille igen den 23 och 24 maj. Bild: Göteborgs Stad

Här stannar Farligt avfall-bilen i Partille

Nio stopp under två dagar. Den populära Farligt avfall-bilen är ute och rullar i Partille igen den 23 och 24 maj.

ANNONS
|

Många känner till den och många längtar efter den. Farligt avfall-bilen har blivit en succé för den som inte själv har bil och kan köra till återvinningscentral. Idén kommer från Göteborg där lastbilen också har sin hemvist men tre gånger om året kör den på turné i Partille kommun och nu är tiden återigen kommen.

Den 23 och 24 maj stannar den på totalt nio ställen i kommunen och då har du möjlighet att göra dig av med allt det ”farliga avfall” du har hemma. Partilles avfallsansvarige Björn Andersson får förklara vad exakt detta kan vara:

– Med farligt avfall avses produkter eller restavfall som innehåller ämnen som kan vara farliga för människors och djurs hälsa samt för miljön. Exempel är ämnen som är frätande, giftiga, brandfarliga eller explosiva. Naturligtvis är det av stor vikt att farligt avfall omhändertas separat, för att minska dess negativa påverkan på miljön, säger han.

ANNONS

En del saker återvinns

Exempel på sådant kan, enligt ett utskick från kommunen, vara batterier, lampor av alla slag, färg, lösningsmedel och bekämpningsmedel. Men också mindre el- och hushållsprodukter som mobiltelefoner och mikrovågsugnar. Däremot går det inte att lämna in vitvaror och stora elektronikprodukter, detta på grund av platsbrist.

Allt farligt avfall körs sedan till Renova där det tas om hand och sedan några år tillbaka finns det också möjlighet att lämna ifrån sig prylar som lämnas vidare till någon av de hjälporganisationer som Partille kommun samarbetar med.

– Det kan handla om hela och rena saker och textilier, exempelvis spel, väskor och kläder med mera, säger Björn Andersson.

Då stannar Farligt avfall-bilen i Partille

23/5

Vallhamra Torg 17.30-18.

Tillfällavägen 18.15-18-45.

Mellbyvägen 19-19.30.

Krondammsvägen 19.45-20.15.

24/5

Jonseredsvägen 16.45-17.15.

Länsmansvägen 17.30-18.

Annebergsplatsen 18.15-18.45.

Furulunds centrum 19-19.30.

Öjersjö centrum 19.45-20.15.

LÄS MER:Familjen i Lexby är bäst på att leva hållbart i hela regionen

LÄS MER:Rejäl avgiftshöjning för vatten och avlopp vid årsskiftet

ANNONS