Här springer Öjersjöeleverna – för Ukraina: ”Känns jättebra”

Öjersjöeleverna satsar högt när de tillsammans samlar in pengar till Ukraina. Med stöd från från lärare och föräldrar är målet 10 000 kronor.
– Det är kul att skolan hjälper till så att man kan hjälpa med något själv, säger en av eleverna på skolan.

ANNONS
|

När Partille Tidning anlände till Öjersjövallen var musiken hög. På planen flockades barnen runt högtalarna för att peppa inför välgörenhetsloppet eleverna snart ska delta i.

Under tisdagen vid nio-tiden på morgonen drog loppet för Ukraina igång på Öjersjövallen. Planen var att samla in pengar till de drabbade i krigets Ukraina. På plats var runt 600 elever från Öjersjö brunn och Öjersjö Storegård från förskoleklass upp till femman.

Lärarna på skolorna hade tillsammans styrt upp loppet under skoltid så att eleverna enklare skulle kunna samlas samtidigt. Eleverna är nöjda över det gemensamma engagemanget och vad de tillsammans samlat ihop.

ANNONS

– Det känns jättebra att få få göra något för dem i Ukraina, man har ju sätt så mycket på nyheterna om hur jobbigt de har det. Det är kul att skolan hjälper till så att man kan hjälpa med något själv, säger en av eleverna från Öjersjö Storegård.

Mål på 10 000

Eleverna Partille Tidning talar med säger att de hittills sprungit fyra varv var men vill springa många fler. Eleverna har satt ett mål på 10 000 kronor de ska springa ihop, och hoppas på i bästa fall att få ihop ännu lite mer.

– Nej, vi ska ska springa mycket mer, eller vi ska försöka iallafall, men jag orkar.

Positiv respons från föräldrarna

Även lärarna var glada över att se engagemanget bland eleverna efter väntan på att äntligen få springa. Emil Vide, lärare på Öjersjö Storegård, säger att det har varit stor positiv respons från både elever och föräldrar.

– Nej men det har varit kul. Alla är glada över att vi har kunnat samlas nu efter en lång period när det inte har gått. Det är superroligt att så många kom från de båda skolorna och visade sån glöd efter att man bara hållit sig i klassrummen såpass länge.

LÄS MER:Öjersjöelever springer för krigets offer i Ukraina

LÄS MER:Ugglums skola först ut med revolutionerande odlingsteknik

LÄS MER:Här kan du följa Göteborgsgirots cyklister i Partille

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS