Här kan du fira valborg i Partille: Guide till närmsta majbrasorna

På söndag är det dags att fira in våren. Är man sugen på göra det i skenet av en rejäl eld passar det fint att besöka en majbrasa.
Men vilka ligger närmast för dig som bor i Partille? Vi har svaret.

ANNONS
|

Valborgsmässoafton är inte bara studenternas högtid, utan också en lämplig tid att under kontrollerade former uppleva stora mängder eld.

Enligt SMHI kommer vädret dessutom att gå åt det våriga hållet, vilket lämpar sig väl när just våren ska firas in. Meteorologerna har med visst förbehåll för att prognosen är något osäker ändå flaggat för massvis med sol och tvåsiffriga plusgrader dagen till ära.

Här kan du besöka majbrasor

Majbrasor 2023
Bild: Alfred Dikalow

Öjersjö kyrka

Tid: Klockan 17. Elden tänds 18.30.
Plats: Öjersjö kyrka, Hålsjövägen 40, Öjersjö.

Här blir det firande för hela familjen med bland annat femkamp, ponnyridning, konstutställning. Mat och kaffe kommer att serveras och musikunderhållning i form av kören förstärkta med musiker kommer att vara på plats.
Bild: Jonas Rindefjell

Härlanda Tjärn

Tid:17.00. Elden tänds runt klockan 20.00.
Plats: Härlanda Tjärn badplats, Smörslottsgatan, Göteborg.

Sävedalenbornas förstaval. Förutom kvällens huvudperson i form av brasan bjuds också på livemusik med lokala band och DJ. Här finns också hoppborgar, lotteri, grill och kafé.
Bild: Privat

Nääs Slott

Tid: Elden tänds klockan 19.00.
Plats: Nääs slott, Nääs allé 8 i Floda.

På Nääs slott har valborgsmässoafton firats i över 55 år – och nu är det dags igen. Här kommer det utöver elden att hållas vårtal och bjudas på fackeltåg. Är man kaffesugen kan man stilla sitt begär i kaffestugan som håller öppet till klockan 20.

LÄS MER:Glädjebeskedet i Partille inför valborg: Inte ett moln

LÄS MER:Rishögen på plats i Öjersjö – blir majbrasa på Valborg

ANNONS