Här är västsvenskarnas magiska drömresmål – som förvånar resebolaget

Suget efter utlandsresor är urstarkt hos västsvenskarna – som lockas extra av sand mellan tårna på kritvita stränder i indiska oceanen. Något som förvånar researrangören Ving.
– Men gissningsvis har många sparat pengar och semesterdagar under pandemin och vill nu uppfylla drömmen, säger kommunikationschefen Claes Pellvik.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradePartille|

Efter två år i stort sett helt på hemmaplan, suktar västsvenskarna efter smekande solkyssar, klarblått hav och färgglada drinkar igen.

– Så är det absolut, sommarsäsongen är igång hos oss och bokningsläget är bra. Vi är tillbaka till som hur det såg ut innan pandemin, alltså 2019, säger Claes Pellvik.

Vilka destinationer är populärast?

– Klassikerna, som vi haft i många, många år, som Cypern, Kreta, Rhodos och Mallorca. Till Mallorca erbjuder vi även olika aktivitetsresor, som att vandra, cykla och spela paddel eller golf, säger Vings Claes Pellvik.

– Något som vi tycker är extra roligt är att Turkiet är tillbaka. Det var helt borta som destination under pandemin eftersom resor utanför EU inte rekommenderades. Turkiet är kanon med många fina hotell, fortsätter han.

För resande inom EU har också många av de restriktioner som tillkom under coronavirusets massiva spridning försvunnit.

– Ja, till Grekland och Kroatien kan man resa utan några krav, behöver inte ens visa ett giltigt covidbevis. Till Spanien, där jag själv var nyligen, måste man visa att man är vaccinerad men inte mer än så. Det var ju inte speciellt betungande att hålla upp mobilen, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik.

Enligt Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving, finns det ett stort sug att resa utomlands hos svenskarna. Många resmål börjar redan nu bokas upp.
Enligt Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving, finns det ett stort sug att resa utomlands hos svenskarna. Många resmål börjar redan nu bokas upp. Bild: Anna Hagberg/Ving

Men vilken destination är det då som extra många vill ta sig till från Landvetter?

– Maldiverna – det sticker ut på ett annat sätt än tidigare vilket förvånar oss. Det är en fantastisk plats så jag förstår att många vill dit och vår gissning är att de som nu bokat Maldiverna legat lågt under pandemin och nu ska göra slag i saken, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik.

Mer lyx på resan

Även hos researrangören Tui är det tummarna upp.

– Ja, generellt är det positivt på bokningsfronten. Men en skillnad mot innan pandemin är att svenskarna beställer sina resor senare. Tidigare hade vi ett högt tryck på sommarresor vid julen, men istället har vi det ökade trycket nu, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui.

Grekland och Cypern är alltid populära resmål från Landvetter, förklarar Adam Györki som är kommunikationsansvarig på Tui.
Grekland och Cypern är alltid populära resmål från Landvetter, förklarar Adam Györki som är kommunikationsansvarig på Tui. Bild: David Axelsson/Tui

Även han vittnar om att de exklusiva semesterorterna ökat i popularitet. Men framför allt är det Grekland och Cypern som sticker ut.

– Och i Grekland och Kroatien måste man ju inte längre visa upp ett vaccinationsbevis. Men något som sticker ut mer nu än tidigare är att våra mer exklusiva destinationer och hotell bokas snabbare. Efter pandemin är det fler som har mer pengar över och nu vill man unna sig ordentligt efter att bara ha varit hemma i två år, säger Adam Györki.

LÄS MER:One Cake går som tåget – se nya utbyggnaden

LÄS MER:Sävehof-tränaren om Bengan: ”Före sin tid”

LÄS MER:75 kossor lockade tusentals till kosläppet i Kåhög under dagen

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS