Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunen har föreslagit Bengt Randén till ny kommundirektör i Partille. Bild: Göteborgs stad
Kommunen har föreslagit Bengt Randén till ny kommundirektör i Partille. Bild: Göteborgs stad

Han kan bli ny kommundirektör

Kommunen har föreslagit Bengt Randén till ny kommundirektör i Partille.
I dagsläget jobbar hans för grundskoleförvaltningen i Göteborg, men inledde sin bana inom skolans värld i Partille på 1980-talet.
– Jag är stolt och ödmjuk inför att föreslås som ny kommundirektör i Partille, en kommun som jag arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv, säger Randén.

I februari stod det klart att den dåvarande kommundirektören Per Bäckström lämnade sin post i jakt på nya äventyr.

Sedan dess har en intensiv rekryteringsprocess pågått för att hitta hans efterträdare.

Nu har man hittat en toppkandidat i from av Bengt Randén, som nu föreslås axla manteln och bli Partilles nya kommundirektör.

I dagsläget jobbar Randén som direktör för grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad, en post han suttit på sedan 2018. Innan dess jobbade han med skolfrågor i Göteborgsregionen.

Jobbade som förskollärare i Partille på 80-talet

Men Partille är inte någon outforskad mark för Randén, utan har tidigare haft funktioner och uppdrag i kommunen, bland annat som chef för utbildningsförvaltningen. Det hela tog dock sin början när han började jobba som förskolelärare här 1986.

– Jag är stolt och ödmjuk inför att föreslås som ny kommundirektör i Partille, en kommun som jag arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv i och som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att vara en del av kommunens fortsatta utvecklingsresa, säger Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens ordförande Martih Hesse (M), ser fram emot att dra nytta av Randéns erfarenheter.

– Vi är glada att kunna föreslå Bengt som ny kommundirektör och få hälsa honom tillbaka till Partille. Han är en erfaren chef och ledare som vi tror kommer kunna bidra på ett bra sätt till vår fortsatta utveckling. Vi ser fram emot ett gott samarbete.

Kommunstyrelsens ordförande är nöjd

Hesse beskriver rekryteringsprocessen som smidig.

– Processen har gått smidigt och det känns skönt att veta att vi går in i sommaren med en ny kommundirektör.

Vad har han för styrkor?

– Han har stor kompetens inom skolfrågor, men har fyllt på sin ryggsäck ytterligare sen han jobbade här sist, med erfarenheter från ledningsgrupp och bredare förvaltning. Han är en skicklig ledare och är duktig på att ta fram strategier. Vi är jätteglada att han vänder hem igen, så att säga.

Per Bäckström sitter kvar som kommundirektör till den 4 juni, efter det tar stabschefen Madelene Johansson över som tillförordnad kommundirektör tills dess att Bengt Randén tillträder. Tillträdesdatum blir klart först efter att kommunstyrelsen formellt godkänt Randén som ny kommundirektör den 17 maj.

LÄS OCKSÅ: Här är Partilles mäktigaste personer – plats 1-10

LÄS OCKSÅ: Kommunens trotjänare bjöds på fest - ”En ynnest att få vara med”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.