Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Daniel Claeson
Bild: Daniel Claeson

Här nappar det – Partilles fem bästa fiskevatten listas

Less på att flötet aldrig dyker? Lennart Larsson på Partille Sportfiskeförening råder bot och ger oss sina bästa tips på fiskevatten i Partille.

LÄS MER: Sportfiskeboom under pandemin – fiskekortförsäljningen upp 100 procent

Lennart Larsson har fiskat i hela sitt liv, uppväxt på landet och med närhet till sjöar var det självklart. Att hans intresse sedermera gick längre än de flesta andras är, som det brukar heta, lök på laxen.

– Jag har skrivit upp varje fisk jag fått sedan 1964 och jag vågar ju nästan inte nämna några siffror, skrattar Lennart.

Vem är då inte mer lämpad att tipsa om de bästa ställena i Partille kommun om du vill få napp?

– Partille är inte så stort men visst finns det ett antal bra ställen att fiska på, vissa av dem är enkla och passar hela familjen medan andra kräver lite mer förkunskap, säger Lennart Larsson.

Bild: Daniel Claeson
Bild: Daniel Claeson

Kåsjön

”Kåsjön är 104 hektar stor och Partilles största fiskesjö. Här kan man meta aborre, den största som dragits är på 1935 gram. Utanför Pumphuset ligger det som kallas aborrgrundet, där är det ofta bra fiske. Det kan vara lite svårt att hitta bra ställen från land men när det ligger is så är det utmärkt pimpelfiske. Ingår i Gula Kortet.”
Bild: iFiske
Bild: iFiske

Stora och Lilla Ramsjön

”Vi i Partille Sportfiskeförening har hand om sjöarna och ser till att den öring som finns har en bäck att leka i. Här finns inga bryggor att fiska från, allt är ett naturområde med fina vandringsleder. Roligt fiske med både fluga och spinner. Ligger bortanför Torpet Freden och nås inte med bil hela vägen fram. Fiskekort köpes av Partille Sportfiskeförening.”
Bild: David Castor
Bild: David Castor

Björndammen

”Björndammen är liten och lägger nära till allt och passar därför perfekt för mete med hela familjen och för den som inte fiskat så mycket. Här finns både mört och aborre och ibland sätts det ut regnbåge, men just nu finns det nästan ingen regnbåge att få tag på.”
Bild: Partille kommun
Bild: Partille kommun

Prästtjärn

”Sjön ligger vid Furulund och är en mycket populär fiskesjö, främst för att det finns en hel del fisk och att naturen och spår och leder runt omkring är fina. Också ett bra ställe för den som inte är så van fiskare. Aborre, mört och regnbåge står på menyn och på vintern gör sig Prästtjärn utmärkt för pimpelfiske.”
Bild: Sportfiskarna
Bild: Sportfiskarna

Säven / Sävedalsvattnet

”Jag brukar säga att Säveån är allra bäst i höjd med Ugglum i Sävedalen. Kan vara lite svårt att komma åt och det byggs en del i området men här finns mycket vitfisk. Här har jag fått mina enda färnor i livet. Kan också bjuda på laxfiske. Mete och flugfiske passar bäst.”
Bild: Sportfiskarna
Bild: Sportfiskarna

Maderna

”En liten joker som ligger vid Åstebo och vandrarhemmet. En grund ”pöl” som kan ge en del kul spinnfiske och mete. Om du får upp något så ska du dock inte äta det, sjön ligger i närheten av en soptipp.”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.