Här möter skådisen från "The Hobbit” Partilleborna

Under torsdagskvällen fylldes Partille arena när Sagan om ringen-filmernas 20-års jubileum firades. En symfoniorkester, en kör och flera stjärngäster satte guldkant på kvällen som många Partillebor sett fram emot.
– Jag förväntar mig gåshud, säger besökaren Magda inför konsertkvällen.

ANNONS

Partille arena fylldes av många förväntansfulla besökare under torsdagskvällen när det var dags för ”The Lord of The Rings and The Hobbit, The Concert”.

Många hade köpt biljetter långt i förväg och såg fram emot att få njuta av den kända musiken från filmerna, framförda av en stor symfoniorkester, en kör och en hel del stjärngäster.

Enligt arenans evenemangskoordinator Martin Blomberg hade halva arenan bokats upp tillsammans med övre läktaren, och under kvällen utlovades också en mystisk ”hemlig gäst” komma förbi.

– Det blir en spännande kväll. Ryktet var först att det skulle vara Sam från Sagan om ringen-filmerna, men det blev avbokat. Besökarna vet inte förrän de ser showen vem det är, inte ens jag vet, säger Martin Blomberg innan konserten.

ANNONS

Två av besökarna är Johanna Gellerman och sambon Jesper Lund.

– Biljetterna var en födelsedagspresent jag gav till Johanna. Det var egentligen en ren slump att jag såg att konserten skulle komma hit till Partille, säger Jesper Lund.

De båda vet inte riktigt vad kvällen kommer erbjuda, men är väldigt förväntansfulla.

– Musiken är fantastisk, jag tror att jag kommer att bli positivt överraskad, säger Johanna Gellerman.

”Uppskattar allt med Tolkien”

Ett annat par som tagit sig till arenan under kvällen var Joakim och Martina Szczypinski. Joakim berättar att han läst allt som Tolkien någonsin skrivit och att få höra musiken framföras live var en möjlighet han inte ville missa.

– Den vill man gärna återuppleva, jag uppskattar allt som har med Tolkiens värld att göra. Mystiken och de eviga schismerna mellan godhet och ondska. Jag skriver själv på samma tema, säger han.

Martina Szczypinski fyller i att han även fått ett hedersomnämnande som beskrivit honom som ”en Tolkien på busigt humör”.

Två andra besökare är Magda och Johan Filipsson från Partille, även de är stora fans av Tolkien men framförallt filmerna.

– Man såg dem nog i rätt ålder, säger Johan Filipsson.

Förutom att uppskatta filmerna ägnar han sig även åt att måla karaktärerna från sagorna i form av spelet Warhammers figurer, något som Magda sedan fick i present.

– Han jobbade nog med det där varje dag i en vecka. Nu står de i mitt ”Sagan om ringen-skåp”, där jag också har Ringen, säger hon och ler.

Nu ser hon mest fram emot musiken under kvällen.

– Jag förväntar mig gåshud!

”Som dvärg är du mer jordad”

Kvällens konsert inleddes något försenad på grund av produktionstekniska problem, men när första tonen ljöd genom arenan var väntan värd.

Efter att orkestern gjort entré visade det sig att den ”hemliga gästen” mycket riktigt var en skådespelare från Hobbit-filmerna – nyzeeländska William Kircher som spelar dvärgen Bifur.

Som kvällens konferencier delade han i mellanakterna med sig av historier från inspelningstiden, bland annat om hur han under tio veckor tränades i hur han skulle kunna alltifrån slåss som en dvärg till att prata och gå som en.

– Det var en otrolig upplevelse, som dvärg är du mer jordad och går därför helt annorlunda, säger han under showen samtidigt som han demonstrerar:

– Rumpan ner och tunga armar, då har du det.

Som avslutning på kvällen valde orkestern att spela Ukrainas nationalsång.

LÄS MER:Miriam Bryant och A36 spelar på spårvagn – Way Out Västtrafik sålde slut på tio minuter

LÄS MER:Kulturskoleelever från tre kommuner möts i stor vårkonsert

LÄS MER:Tjejerna brassade loss på Kulturum och inspirerar unga

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS