Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Dyraste matbutiken i Partille, han kan bli ny kommundirektör och hemtjänstens lyckade satsning. Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar.  Bild: Sara Höglund, Göteborgs stad, Shamiram Demir
Dyraste matbutiken i Partille, han kan bli ny kommundirektör och hemtjänstens lyckade satsning. Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar. Bild: Sara Höglund, Göteborgs stad, Shamiram Demir

Här är veckans toppnyheter 9-15 maj

Dyraste matbutiken i Partille, här är kommunens svåraste korsning och han kan bli ny kommundirektör. Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar.

Se listan: Billigaste och dyraste matbutiken i Partille

Under våren har matpriserna skjutit i höjden i takt med den ökande inflationen, vilket tvingar allt fler konsumenter att vända på kronorna.

Partille Tidning har kartlagt matpriserna på tolv olika dagligvaror i kommunens sju största matbutiker – här är hela listan.

Casper Janebrinks besked – ska bli pappa igen

Arvingarnas Casper Janebrink, 52, ska snart bli pappa igen, vilket GT var först med att rapportera om.

I september kommer han tillsammans med nya kärleken Therese Andersson, 33, välkomna barnet till världen.

Här är Partilles svåraste korsning – så ska du agera

Bra nybörjarområde med mycket tålamod – så beskriver Adnan Naprelac trafiken i Partille. En korsning sticker dock ut då den skapar både förvirring och köer.

Satsning ger tryggare brukare och mindre stressad personal

Satsningen Nära och Trygg hemma har fått ner antalet personer som besöker en brukare inom hemtjänsten. Det har också betytt en mycket större trygghet för 87-åriga Inger Jansson i Sävedalen.

– Det känns tryggare att slippa berätta varje gång vad de ska göra.

Han kan bli ny kommundirektör

Kommunen har föreslagit Bengt Randén till ny kommundirektör i Partille.

I dagsläget jobbar hans för grundskoleförvaltningen i Göteborg, men inledde sin bana inom skolans värld i Partille på 1980-talet.

– Jag är stolt och ödmjuk inför att föreslås som ny kommundirektör i Partille, en kommun som jag arbetat en stor del av mitt yrkesverksamma liv, säger Randén.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.