Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Har du missat någon av veckans toppnyheter? Bild: Shamiram Demir, Emelie Nordh, Privat
Har du missat någon av veckans toppnyheter? Bild: Shamiram Demir, Emelie Nordh, Privat

Här är veckans toppnyheter 2–8 maj

Centern gör gemensam sak med Socialdemokraterna och stoppar Internationella engelska skolans etablering i kommunen. 200 nya bostäder ska byggas vid Jonsereds fabriker och hundratals villor i Sävedalen befinner sig i högriskzonen för radon. Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar.

Internationella Engelska skolan fick nej av politikerna

För snart tre år sedan godkände Utbildningsnämnden i Partille en nyetablering av den privata skolkoncernen Internationella Engelska skolan. Men under hösten drog politikerna i handbromsen och ville på nytt utreda behovet. Nu anser både socialdemokrater och även Centerpartiet att behovet saknas.

– Jag är besviken över att Centern nu brutit vår överenskommelse, säger kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M).

Närmare 200 bostäder vid Jonsereds fabriker planeras

Planerna är långt gångna på ett nytt bostadsområde vid Jonsereds fabriker. Det är bolaget Hantverkslokaler som äger marken som ska bygga närmare 200 bostäder på området. Det blir både studentlyor och vanliga lägenheter, men även en del butiksytor. Förhoppningen är att området ska ”bli levande” igen.

Olycka vid E20 – bil körde in i stolpe

På fredagskvällen körde en personbil in i en stolpe vid Partillemotet. Föraren av fordonet och passageraren smet från platsen – men polisen kunde tack vare signalement lokalisera föraren en bit därifrån.

Hundratals villor i högriskzonen för radon

Radongas syns, luktar eller smakar inte men dess sönderfallsprodukter är radioaktiva och kan leda till cancer om du andas in dem. I kommunen finns 210 bostäder som står på mark bestående av granit med förhöjd radiumhalt och som kommunen identifierat som ett högriskområde för radon.

– Det är alltid fastighetsägarens ansvar att åtgärda det som behövs, säger Annika Billton, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Lena sågar det nya vårdschemat – hennes mamma drabbas

Lena Skehammar riktade stark kritik mot ändringarna i vården och hur personal inom äldrevården behandlas. Hennes mamma är dement och bor på Kullegården sedan tre år. Efter att nya schemat infördes har hon varit mer orolig och kontaktpersonen placerad på andra avdelningar.

– Trolla med knäna skulle inte hjälpa ens, säger hon.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.