Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Här är veckans toppnyheter 14–20 mars

Kända skådespelarens jäsande satsning, skolans revolutionerande odlingsteknik och en knivskärning i Partille.
Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar.

Det jäser i Brödfabriken inför premiären

När skådespelaren och Jonseredsbon Eric Ericson plötsligt blev corona-ledig från alla sina skådespelaruppdrag, drog han igång en gammal barndomsdröm: Att öppna ett bageri. I helgen skedde öppningen med en ringlande lång kö.

Ugglums skola först med revolutionerande odlingsteknik

I matsalen på Ugglums skola står ett stort, något ovanligt akvarium. Ovanför fiskarna sträcker sig nämligen flera vita rör där upp till 84 olika plantor växer, utan jord och utan att någonsin behöva vattnas. För den som aldrig tidigare hört talas om akvaponiodling kan allt te sig ganska främmande och konstigt, men ju mer bekant man blir med systemet – desto mer fascinerad blir man enligt kökschefen David Andersson.

Polisen varnar för inbrottsvåg i Partille

En man togs på bar gärning när han brutit sig in i en villa i Sävedalen nyligen, en annan sitter häktad misstänkt för inbrott i samma område. Nu tycks inbrotten öka – precis som polisen befarade efter att restriktionerna släppts.

Lunchkollen: Indiskt bland städartiklar – vi längtar till uteserveringen

Ett hål i väggen, en chicken punjabi och strålande sol. Kan det bli så mycket bättre än en lunch på Mantram? Jo, vi önskar varmare vind och mustigare gryta – och stäng gärna dörren till städskrubben, önskar lunchtestarna.

Misstänkt dråpförsök – man knivskadad efter bråk

Under söndagsnatten larmades polisen till Parallellvägen i Partille, där en man påträffades knivhuggen eller knivskuren i nacken. I närområdet lyckades polisen sedan gripa en annan man misstänkt för dråpförsök. Senare på söndagsmorgonen meddelade Sahlgrenska sjukhuset att offret lämnat sjukhuset med lindriga skador.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.