Här är ett urval av Partille Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan.
Här är ett urval av Partille Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan. Bild: Partille Tidning

Här är veckans toppnyheter 10-17 juli

Hjältefamiljen i Sävedalen räddade Oxledsskolan från att brinna ner. Öjersjöbor går samman och vill se förbättringar och sopor samlas på hög vid återvinningsstationer. Här är ett urval av Partille Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Sävedalsfamiljen räddade skolan: ”Kunde ha gått illa”

När familjen Nykänen var ute på kvällspromenad med sin fyra månaders valp under måndagskvällen, märkte de att något inte stod rätt till. Någon hade försökt anlägga en brand vid Oxledsskolan.

– Det var lite skrämmande när vi lyckades få ut den stora högen av gräs och mossa och det flammade upp på marken, säger Jenny Nykänen.

Här är Partilles värsta återvinningsstation

Flera återvinningsstationer i Partille dras med problem där personer kastar sina grovsopor och säckar med skräp som staplas på hög. Både kylskåp och latriner efter sommarsemestern har fått städas bort av ansvariga.

– Det är bedrövligt, säger Magnus Sandström, tf regionchef för Förpackningsinsamlingen

ANNONS

Öjersjöborna går ihop – vill sätta press på politikerna

Trots att Öjersjö nästan utgör en femtedel av Partilles befolkning känner de boende att politikerna inte lägger tillräckligt med resurser på området. Därför har de gemensamt startat ”Öjersjöinitiativet”– en förening som ska sätta press på lokalpolitikerna.

Stort intresse för nya Magnoliahuset – så många har sökt

I november kommer de första hyresgästerna flytta in i nybyggda Magnoliahuset vid Partille Port. Nu stänger fastighetsbolaget Heimstaden möjligheten att visa intresse på grund av ett oväntat stort tryck.

– Jag är faktiskt förvånad att så många sökt, säger Emanuel Odisho arbetar som bostadsuthyrare.

Barn påkört vid Allum – föraren stack från platsen

Ett barn i förskoleåldern påkört av en bil vid Allum i torsdags. Efter olyckan smet bilisten från platsen.

ANNONS