Här kan du fira midsommar i och omkring Partille

Nu stundar årets stora sommarhögtid. Har du inte bestämt var du ska fira behöver du inte oroa dig – små grodorna kan bli av ändå. Här är platserna du kan fira midsommar, både i och omkring Partille.

ANNONS
|

Midsommar är vårt lands stora sommarfest, med urgamla anor. Behöver du som Partillebo någonstans att fira finns det flera roliga alternativ i närområdet.

Här kan du fira midsommar i och omkring Partille

Midsommarfirande 2023

Kåsjögården

När? Klockan 14-16 på midsommarafton, den 23 juni.

Var? Kåsjögården, Norra Örjansvägen 9C i Öjersjö.

Hur?
Midsommarstången kläs tillsammans vid klockan 14. Sedan sjunger deltagarna en sommarpsalm. Klockan 15 är det dags för danslekar till tonerna av spelmän.

Kåhög

När? Från klockan 09 på midsommarafton kan man klä midsommarstången, därefter pågår firandet mellan klockan 13-15.

Var? Lekplatsen i Kåhög, Byvägen.

Hur? Firare kan klä midsommarstången på förmiddagen och sedan dansa runt den på eftermiddagen. Det finns även fika och anordnas lekar så som säckhoppning, potatislöpning med sked och bollkastning mot burkpyramid. Arrangemanget är politiskt och religiöst obundet.

Galaxen

När? Från klockan 10 är besökare välkomna att delta i firandet och då börjar man klä midsommarstången. Evenemanget pågår till klockan 13.30.

Var?
På Stadslantgården Galaxen, Galaxgatan 7 i västra Bergsjön.

Hur? Midsommarfirare kommer ha möjlighet att klä stången, sedan blir det dans och ponnyridning – för den som vill. Det finns även servering på plats.

Nääs slott

När? Från klockan 09 på midsommarafton välkomnas besökare till det klassiska firandet. Musik och dans börjar vid klockan 16 och fortsätter sedan in på småtimmarna.

Var? På Nääs slott, Nääs allé 8 i Floda. Själva firande äge rum vid Lekhuset på Otto Salomons väg.

Hur? Besökare kan klä midsommarstången och lyssna på musik under förmiddagen. Vid 16 drar musiken i gång och då får alla med folkdräkt delta i dansen runt midsommarstången. På plats finns också kafé och chokladhjul, och anordnade lekar.

Senare under kvällen går det att fortsätta dansen i Lekhuset. Värt att notera är firandet kostar 100 kronor för vuxna, och 50 kronor för barn. De som bär folkdräkt får komma in gratis.

Slottsskogen

När? Klockan16-18 på midsommarafton.

Var? Vid Björngårdsvillan i Slottsskogen i Göteborg.

Hur?
Till tonerna av musik får midsommarfirare delta i dans runt stången och lekar, från klockan 16. Därefter blir det även dansuppvisning med folkdanslaget Näverluren.

LÄS MER:Så blir vädret i Partille på midsommarafton

LÄS MER:Så mycket dyrare har din midsommarkasse blivit

ANNONS