Här är Partillemusikanterna som turnerar i kommunen

Klippa gräs, vårda äldre och ta hand om barn i all ära, men här är Partilleborna som blev tilldelade ett mer unikt feriearbete.
– Man lär sig mycket, säger Filip Vahlgren som är inne på andra arbetsvecka.

ANNONS
|

– Vi kör samma ordning som vanligt, säger Sebastian Staf och tillägger:

– Shoreline först!

Under en vecka har ett gäng ungdomar flera gånger per dag riggat upp och ner instrument på äldreboende, i stadsparken och second hand-butiker. Nu möter Partille Tidning upp de feriearbetare som under sommaren får chansen att spela musik runt om i kommunen.

– Jag hade blivit tjatad på av en lärare att jag skulle sommarjobba, berättar bandmedlemmen Filip Vahlgren med glimten i ögat.

Läraren hade sedan ansökt åt honom. Senare fick han beskedet om att han skulle få arbeta som sommarmusikant.

ANNONS

– Jag kände fan samtidigt som ja!

Feriearbete som sommarmusikant

Hanna Baar hade sett information om feriearbetet på en tv i skolan medan andra hade fått reda på det via snacket i skolkorridorerna.

Vad alla har gemensamt är deras passion för musik, men trots det berättar de om att en viss stress kunde kännas av inför att spela och arbeta med människor de aldrig tidigare träffat.

– Man var nervös och undrade om de andra är bättre än vad man själv är.

Hur länge de har ägnat sig åt musik varierar, vissa under elva år andra under två. Trots detta tycker bandet att det har gått bra att spela ihop och imponeras ständigt av varandra.

När de ansökte var det inte heller några krav på tidigare erfarenheter.

– Vi fick skriva personliga brev där jag skrev att jag kan spela gitarr men inte tidigare kombinerat det med sång och band, säger Filip Vahlgren och tillägger glatt:

– Men jag fick jobbet ändå.

Hur många instrument bandmedlemmarna spelar varierar också. Sebastian Staf, som dessutom spelar i ett eget band utöver feriearbetet, spelar både piano, gitarr samt sjunger. På gitarr spelar Hanna Baar. Mia Jiu kombinerar sång, fiol samt tvärflöjt.

Scener i Partille

Än så länge har bandet hunnit spelat på Kulturrum, Kullegårdens samt Jonsereds äldreboende, Reningsborg och vid Jonsereds trädgårdar. Detta lett av musikläraren Elsa Torstenson.

– Detta är mitt sommarjobb också, säger hon, som själv nyligen tog examen som lärare.

Innan spelningarna övade bandet in tolv låtar med tema sommar och kärlek som anpassat efter en äldre publik. Sedan dess har även medlemmarna fått önska låtar att spela.

– Bandmedlemmarna överträffar sig själva hela tiden. De äldre uppskattar dem och blir glada. Det är fint, säger Elsa Torstenson.

”Det ger mycket”

Det roligaste stället de spelat på är enligt Sebastian Staf på Reningsborg.

– På Furulunds äldreboende var de vilda, berättar Elsa Torstenson.

– Ja det var mysigt, tillägger Hanna Baar.

Musikinstrumenten har de i sin tur fått låna av Kulturskolan i totalt tre veckor. Feriearbetet har dock funnits under flera somrar.

– Jag hoppas att det får fortsätta. Det ger mycket både till publik och deltagarna, säger Elsa Torstenson.

– Det är kul att vara här, man lär sig så mycket, tillägger Filip Vahlgren innan bandet intar scenen i Stadsparken.

LÄS MER:Rekordmånga unga har fått sommarjobb i Partille i år

LÄS MER:A36 hyllar ”teamet” – tillbaka med ny musik

LÄS MER:Då spelar A36 på hemmaplan – kommunen startar dagfestival

ANNONS