Det har varit stöld ur kassaskåp på Kullegårdens äldreboende där tre guldringar har försvunnit, men även kontanter och medicin ska ha stulits någon gång mellan den sjunde till den 14:e oktober. Arkivbild.
Det har varit stöld ur kassaskåp på Kullegårdens äldreboende där tre guldringar har försvunnit, men även kontanter och medicin ska ha stulits någon gång mellan den sjunde till den 14:e oktober. Arkivbild. Bild: Shamiram Demir

Guldringar stulna ur kassaskåp på Kullegårdens äldreboende

Det ska ha varit någon gång mellan den sjunde och fjortonde oktober som någon stal kontanter, tre guldringar och medicin ur ett kassaskåp inne på Kullegårdens äldreboende. Värdet på stöldgodset uppges ligga på cirka 3000 kronor. Brottet är polisanmält.

ANNONS
|

En polisanmälan gjordes förra veckan efter att det upptäckts att det varit inbrott i kassaskåpet på Kullegårdens äldreboende. Enligt polisanmälan har det stulits tre guldringar, men även en del kontanter och medicin i form av oxycodon, ett narkotikaklassat morfin. Allt som stulits ska tillhöra de gamla som bor på äldreboendet.

De stulna sakerna uppgår till ett värde av 3 000 kronor, enligt polisanmälan. Det ska varken finnas vittnesuppgifter eller övervakningsbilder från händelsen.

Justeringar inom organisationen

”Vi ser allvarligt på händelsen och har agerat så snart det kommit till vår kännedom.” skriver enhetscheferna på Kullegården – som inte alls vill bli omnämnda med namn i tidningen.

ANNONS

Ansvariga har gjort en Lex Sarah anmälan och ”ser över eventuella justeringar som kan behövas på organisationsnivå.”

Utöver polisanmälan har de haft samtal med polisen kring det inträffade, men vill inte mer utförligt gå in på omständigheterna kring stölden.

”Vi kan inte kommentera något mer ingående på detaljer på vad som försvunnit, dels utifrån att det nu är ett ärende för polisen.”

LÄS MER:Lena sågar det nya vårdschemat – hennes mamma drabbas av turbulensen

LÄS MER:Margit, 95, skiner upp – när hundarna kommer på besök

LÄS MER:De fick nog och sade upp sig från Kullegårdens äldreboende

ANNONS