Graffiti gav mersmak hos Siri, 9: ”Jag gör gärna om det igen”

Under onsdagskvällen anordnade Partille kommun drop in-graffiti vid Kniven. Kvällens ciceron var Adam ”Appear” Algotsson och för de som testade på att trolla med sprejburkarna väcktes viss lust med att fortsätta med konstformen i framtiden.
– Jag gör gärna om det igen, säger nioåriga Siri Holmkvist.

ANNONS
|

Evenemanget drog igång vid 17-tiden och utanför de gamla industrilokalerna Kniven ljöd musik som fick vilken basist som helst att njuta i fulla drag.

Bland tända marschaller hade en halvmåne med vita dukar ställts upp på staffli. Det dröjde dock inte länge innan de skulle fyllas på med partillebornas kreativitet.

Beväpnade med sprejburkar, iklädda overaller och skyddsmask och med graffitikonstnären Adam ”Appear” Algotsson som stöd skapades snabbt magi.

LÄS MER:Maja vågade börja måla – gjorde succé under Konstriket

En av aftonens förstagångskonstnärer i graffitisammanhang var nioåriga Siri Holmkvist.

– Det var första gången för mig, men gör gärna om det igen. Det var inte så svårt och det kändes som man hade mer frihet än med vanligt färg.

ANNONS

Lockade folk i alla ådrar

Systrarna Ebba och Norah Bjursell, sju, respektive nio år gamla var inne på samma spår.

– Det var kul!

På frågan om de är sugna på att göra om det svarade systrarna i kör:

– Ja gärna!

LÄS MER:Pernilla en av 28 konstnärer när Konstrikets konstrunda återkommer

Men det var inte bara barn som lockades att prova på. Maria Dahl, kultursamordnare på Partille kommun, vittnar om att initiativet lockade alla möjliga som strosade förbi.

– Folk har kommit förbi och testat på spontan. Allt från kvinnor i pensionsåldern till skolungdomar. Det har varit riktigt häftigt att se.

Det finns graffitipotential i Partille

Workshopen leddes av graffitikonstnären Adam Algotsson, som bland annat gjort den stora muralen som finns på Knivens kortsida. Han berättar att uppslutningen var precis som förväntat.

– Uppslutningen var precis som den ska vara. Först är det lugnt en stund och sen kommer alla på en gång så är det alltid.

Finns det några framtidsnamn inom konstformen hos partilleborna?

– Man hittar alltid några. Men det är inte alltid man ser det direkt, ungdomar är i en process att hitta sig själva och det får ta den tid det tar. Många som kom hit ikväll kände nog att det var skönt att bara måla av sig också.

Konstverken som partilleborna producerat fick hängdes på tork inför natten och ska sedan ställas ut på Kulturum. Därefter kan man, om man vill, ta med sig sitt konstverk hem.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS