Ett misstänkt brev har skickats till länsstyrelsens kontor i Göteborg. Innehållet har bedömts vara ofarligt.
Ett misstänkt brev har skickats till länsstyrelsens kontor i Göteborg. Innehållet har bedömts vara ofarligt. Bild: Paul Wennerholm

Misstänkt brev skickat till länsstyrelsen i Västra Götaland

Länsstyrelsens kontor i Göteborg har på torsdagsmorgonen mottagit ett brev ”med innehåll avsett att skrämma medarbetare”. Brevet kom dagen efter att länsstyrelser över hela landet fått ett okänt pulver skickat till sig.
Polisen bekräftar att det rör sig om ett pulverbrev även i det här fallet.

ANNONS
|

Det var på onsdagen som länsstyrelser över hela Sverige lamslogs efter att ha fått brev fyllda med pulver skickat till sig. Västra Götaland stod dock ut som ett av få regioner utan att få försändelsen – fram tills i dag.

Under torsdagsmorgonen inkom en försändelse med ett ”misstänkt innehåll”.

”Länsstyrelsen Västra Götaland har nu, liksom flertalet andra länsstyrelser, mottagit ett brev med innehåll avsett att skrämma medarbetare”, skriver man på sin hemsida.

Polis har bedömt innehållet som ofarligt, liksom i alla övriga fall runtom i landet.

– Vi fick information om att det kommit in ett brev med något pulver i vid 08.30-tiden i morse, säger polisens presstalesperson Jenny Widén och fortsätter:

ANNONS

– Innehållet har bedömts som ofarligt. Försändelsen ska undersökas och sedan tas i beslag.

Sedan larmen igår hanterades torsdagens brev dessutom enligt ”särskild rutin”, skriver länsstyrelsen i pressmeddelandet.

Varför länsstyrelsen i Västra Götaland fick brevet en dag efter alla andra är oklart. Myndigheten bedömer i nuläget att verksamheten kan fortgå som vanligt under dagen.

ANNONS